2024. április 25., csütörtök

Roger győzelemmel nyitott

Roger Federer két játszmában győzte le tegnap Londonban az évzáró ATP-bajnokság első találkozóján az egy héttel korábban Párizsban 1000-es rangú tornát nyert amerikai Jack Sockot. Az évzáró ötszörös svájci bajnoka idei 50., összesen 1130., az ATP-bajnokságokon 53. győzelmét aratta, a tegnapi játékával pedig jelezte, hogy a serleg legesélyesebb várományosaként kell kezelni.

Roger Federer útja eddig hibátlan volt (Fotó: Beta/AP)

Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Roger már az első játékban elnyerte Sock adogatását. A továbbiakban már nem volt break, és a második játszma rövidítésben dőlt el, amelyben Federer könnyedén múlta felül az ilyen rangon még tapasztalatlannak számító ellenfelét. A Becker-csoportban az este az A. ZverevČilić mérkőzéssel folytatódott a torna, a 2. fordulóban, kedden Federer az esti meccs győztesével, Sock pedig annak vesztesével játszik.

Ma a Sampras-csoport 1. fordulójában 15 órától a ThiemDimitrov, 21-től pedig a NadalGoffin mérkőzést rendezik meg.

A Fed-kupa minszki döntőjében a négy egyes után a mérkőzés 2:2-es döntetlenre áll. Ezért elsősorban a US Open bajnoknője, Sloane Stephens a „felelős”, aki mindkét meccsét három játszmában elveszítette. Coco Vandeweghe az USA-nak rutinosan hozta a két pontot, Stephens azonban szombaton Arina Szabalenka ellen a döntő játszmában négyszer is elveszítette az adogatást, tegnap pedig a harmadik szettben 5:2-re vezetett Aljakszandra Szasznovics ellen, de ezután háromszor engedélyezett breaket, így a serlegről a párosok csatája döntött.

A koreai Hjeon Csung lett az első U21-es mestertorna bajnoka. A koreai játékos a milánói torna zárószakaszában az orosz Danyiil Medvegyevet és Andrej Rubljovot verte, utóbbi az elődöntőben a horvát Borna Ćorićot múlta felül. A torna arról is emlékezetes marad, hogy tesztelték a négy nyert játékig tartó szetteket, és a férfimezőnyben először engedélyezték a szünetekben az edzői tanácsadást.

A 125-ös tajpeji női torna selejtezőjében a magyar Stollár Fanny már kiesett, míg Nina Stojanović a ranglistán 188. orosz Vitalija Gyacsenkóval játszik a tábláért.

Az e heti challengereken néhány szerbiai és magyar is játszik. Az indiai Púnában Nikola Milojević az orosz Ivan Nedelkóval, Peđa Krstin selejtezőssel, a chilei Santiagóban Balázs Attila a brazil João Pedro Sorgival, Bresciában pedig az első kiemelt Fucsovics Márton a francia Constant Lestienne-nel kezd.

LONDON. – Az ATP-bajnokság 1. fordulójában: Federer–Sock 6:4, 7:6.

MINSZK. – A Fed-kupa döntőjében: Fehéroroszország–USA 2:2 (Szasznovics–Vandeweghe 4:6. 4:6, Szabalenka–Stephens 6:3, 3:6, 6:4, Szabalanka–Vandeweghe 6:7, 1:6, Szasznovics–Stephens 4:6, 6:1, 8:6)

MILÁNÓ. – Az U21-es mestertorna elődöntőjében: Rubljov–Ćorić 4:1, 4:3, 4:1, Csung–Medvegyev 4:1, 4:1, 3:4, 1:4, 4:0, döntő: Csung–Rubljov 3:4, 4:3, 4:2, 4:2.

TAJPEJ. – A 125-ös női torna selejtezőjének 1. fordulójában: N. Stojanovic–Han 7:6, 6:3, Saripova–Stollár 6:1, 7:6.

TOKIÓ. – A női ITF-torna elődöntőjében: Buzărnescu–Gálfi 6:7, 6:1, 6:4.

MELLAL. – A futures elődöntőjében: Grigelis–Zekić 2:6, 7:6, 6:4.