2024. április 20., szombat
HÉTVÉGI FOCIAJÁNLÓ

Az utolsó oroszországi jegyeket váltják

A válogatottak kapják a főszerepet a világ labdarúgószínpadán e hétvégén. A legfontosabb mérkőzések a jövő évi oroszországi világbajnoki szereplésről fognak dönteni, hiszen megkezdődtek az európai és az interkontinentális pótselejtezők, valamint az afrikai kontinensen is az utolsó csoportkörhöz érkeztek a csapatok. A fekete földrészről Nigéria és Egyiptom már biztos csoportelsőként kvalifikálta magát, három kvartettben azonban még nem dőlt el minden: az A csoportban Tunéziának egy pont is elég Líbia ellen, s ebben az esetben Kongó hiába verné meg Guineát. A C csoportban Elefántcsontpart fogadja az éllovas Marokkót ki-ki meccsen (Marokkónak elég az iksz), míg a D csoport mind a négy tagja rendelkezik továbbjutási eséllyel (a favorit Szenegál mellett Burkina Faso, a Dél-afrikai Köztársaság és a Zöld-foki-szigetek küzd).

Európában szombaton az utolsó pótselejtezős odavágót, a Dánia–Írország találkozót rendezik, amely várhatóan szoros, kevés gólos mérkőzés lesz. Mindkét alakulat szerencsésnek mondhatja magát a sorsolással, és csaknem azonos eséllyel pályázik a kijutásra. Emlékeztetőül, Írország Szerbia mögött végzett a második helyen, és életre-halálra szóló párharcon Walesben vívta ki a pótselejtezőt, míg Dánia Lengyelország mögött futott be a csoportjában, tisztes távolban lemaradva.

Vasárnap dől el, melyik lesz az első két európai válogatott, amely csatlakozik a korábban egyenes ágon kijutott kilenchez: Horvátország magabiztos előnyt épített ki hazai pályán a görögök ellen (Modrić, Kalinić, Perišić, Kramarić, illetve Szokratisz), míg Svájc minimális vezetésről várja a hazai visszavágót a harcias, de a játék terén alulmaradt Észak-Írországgal szemben.

SZOMBAT

9.50, Arena Sport 3: Melbourne Victory–Brisbane Roar

13.00, Arena Sport 1: Metalac–Čelarevo

13.30, Sportklub 4: Doncaster–Rotherham

14.00, Sportklub 2: Oroszország–Argentína (barátságos)

14.00, Sportklub 5: Bravo Ljubljana–Ilirija

16.00, Sportklub 2: Scunthorpe–Bristol Rovers

16.00, Sportklub 4: Albacete–Almería

18.00, Sportklub 1: Zaragoza–Rayo Vallecano

20.45, Sport1, Sportklub 1: Dánia–Írország (európai vb-pótselejtező, első mérkőzés)

21.25, Digi Sport 1: Spanyolország–Costa Rica (barátságos)

22.00, Arena Sport 3: Corinthians–Avai

VASÁRNAP

9.00, Arena Sport 4: Melbourne City–Western Sydney Wanderers

14.15, M4: Sopron–Győr

15.30, Sportklub 3: Wimbledon–Peterborough

17.45, Sport2: Svájc–Észak-Írország (vb-pótselejtező, visszavágó (1:0))

20.00, Arena Sport 3: Palmeiras–Flamengo

20.30, Sportklub 6: Gijon–Valladolid

20.45, Sport2, HRT 1, Sportklub 1: Görögország–Horvátország (vb-pótselejtező, visszavágó, 1:4)