2024. április 16., kedd

Vučić: A választásokról szóló döntés a jövő szombaton várható

Szerbia Elnöke és a Szerb Haladó Párt vezetője kijelentette, a választásokról, a belgrádi és az esetleges parlamenti választásokról szóló határozatról a jövő szombaton döntenek
(Fotó: Beta)

Aleksandar Vučić (Fotó: Beta)

‒ A választásokról szóló határozat nagyon gyorsan kiderül, vagyis már a jövő szombaton, amikor a Szerb Haladó Párt elnöksége és a párt főbizottsága tart ülést. Ezen a napon végső döntés születik a kérdésről. Tisztában vagyok azzal, hogy a városi választásokon közel állunk a vereséghez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vagyok megelégedve eddigi munkánkkal, és hogy nem fogunk harcolni azért, hogy a választásokon a legjobb eredményt érjük el – mondta Vučić az Alo lapnak adott interjúban. 

Senki sem szereti jobban tőlünk Szerbiát – üzente Aleksandar Vučić, és kiemelte, készen áll harcolni a szuverén és önálló Szerbiáért, tekintet nélkül, hogy ezért mekkora árat kell fizetni, és egy cseppet sem fél ellenfeleitől.

Az Alo napilap kérésére, hogy a holnap megjelenő számban kommentálja azt, hogy Szerbia a történelemben már ki tudja hányadszor a nagyhatalmak és érdekeik közötti szakadékban találta magát, továbbá hogy van-e lehetőség arra, hogy megvédjük magunkat, Vučić elmondta:

‒ A Szerbiában élő polgároknak tudniuk kell, hogy az a légkör, amelyben kül- és belpolitikánk folyik, nem könnyű, és cseppet sem egyszerű. Amikor minden oldalról jól láthatóak a külső nyomások, az azért van, mert azon országok képviselői saját államaik érdekeit tartják szem előtt, nem pedig azért, mert túlságosan kedvelik Szerbiát.