2024. április 20., szombat

Kisfilmek Temerinről

Tegnap Temerinben a község Idegenforgalmi Szervezetének és az önkormányzat közös szervezésében szépszámú érdeklődő és meghívott vendég jelenlétében, a moziteremben filmbemutatót tartottak a község idegenforgalmi és gazdasági potenciáljának kínálatáról. A temerini és más szerbiai és külföldi önkormányzatok és városok közötti együttműködési, üzleti és egyéb kapcsolatteremtési folyamatok által merült fel a kisfilmek elkészítésének ötlete.

Maga a terepi munka több hónapon keresztül tartott és Temerin község mindhárom településén több mint 30 helyszínen történt a forgatás. A teljes, bemutatkozó videoanyag három egységet tartalmaz: egy hosszabb kisfilmet magáról a temerini községről részletes ismertetővel, egy turisztikai reklámfilmet és Temerin község gazdaságát bemutató kisfilmet, szerb, magyar és angol nyelvű változatban.

A temerini községet bemutató kisfilm nyolcperces prezentáció keretében mutatja be a község jellegzetességeit. A gazdasági kisfilm célja, hogy bemutassa a község gazdasági potenciálját, a mezőgazdasági termelést, a nagy hagyományokkal rendelkező, kis- és nagyvállalatokat, vállalkozókat, kisiparosokat és az önkormányzat részéről felmutatott készséget a külföldi befektetések támogatására.

A bemutatott filmeket méltatta Nikola Ember, a község alelnöke, Mira Rodić, a községi tanács gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott reszortjának vezetője és Ivana Mitrović, a községi Idegenforgalmi Szervezet igazgatónője. A vetítéseket követően a megjelentek kötetlen beszélgetések formájában társalogtak, elevenítették fel a látottakat a Művelődési Központ galériájában.