2024. március 29., péntek

A jók között a legjobbak

Pedagógusokat jutalmaztak Magyarkanizsán

Szerdán a Művészetek Háza nagyszínpadán adták át a pedagógusnapi ünnepi program keretében a 2017. év legjobb pedagógusainak járó elismeréseket.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Az év pedagógusa címet a község iskoláinak legkiválóbbjai, ez alkalommal Csikós Anita, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola magyartanára, Gordos Szilvia, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola gyógypedagógusa, Hán Angéla, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont állattenyésztési tantárgyakat előadó tanárnője, Veselinov Zsuzsanna, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény horgosi részlegének óvónője, Rácz Tímea, az Alapfokú Zeneiskola zongoratanárnője és Sárkány József, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanítója érdemelte ki.

Az ünnepség két, Magyarkanizsáról elszármazott zenészhölgy: Szőke Noémi és Szécsényi Hilda alkalmi koncertjével kezdődött, mely igazán megalapozta a színvonalas eseményt, ezt követően pedig Vajda Attila, Magyarkanizsa Község Pedagógusegyesületének elnöke köszöntötte a jelenlevőket. Hangsúlyozta, hogy a tizenhat éve működő egyesület minden évben azokat jutalmazza, akiket a saját kollégáik jelölnek a díjra. Az elnök olvasatában azonban a díjat az összes többi pedagógus is megkapta, hiszen az oktatás és nevelés nem egyéni munkaforma, hanem egy egész csapaté, beleértve persze a szülőket is, és ezt csak közös erővel lehet megvalósítani.

– Díjazottaink valószínűleg eddig is kötelességüknek érezték, hogy többet adjanak munkájukból, mint ami megszokott, és valószínűleg arra is törekedtek, hogy tevékenységükben legyen olyan többlet, ami révén szakmájukból hivatás válik.

Lapunknak nyilatkozva Vajda Attila kifejtette, hogy mindenkor, de legfőképp most arra szeretné ösztönözni kollégáit, hogy tartsanak össze, és a munkájukkal mutassák meg, mennyit érdemelnek ettől a társadalomtól, és remélhetőleg majd jobb körülmények közé fognak kerülni.

Rendhagyó módon kisfilmen mutatták be és méltatták kollégáik a díjazottakat.

Az egy évvel ezelőtti ünnepségen Fejsztámer Róbert polgármester ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli az oktatási intézményeket. Az egy év alatt a község 77,5 millió dinárt fordított az óvodai fejlesztésekre, 44 milliót az általános iskolákra, több mint 12,5 milliót pedig a középiskola támogatására.

– Ha ehhez még hozzáveszem a tartományi oktatási titkárság részéről a 18,5 millió dináros támogatást, ami a község területére érkezett az elmúlt hónapokban, akkor úgy gondolom, hogy tudtuk teljesíteni azt az ígéretünket, ami az oktatás fejlesztésére, az oktatás kiemelt támogatására vonatkozott – mondta el lapunknak a magyarkanizsai polgármester.

Az ünnepség állófogadással ért véget Magyarkanizsán, ahol pedagógusnak is jó lenni, egy megbecsült közösség tagjaként élni.