2024. március 28., csütörtök
BIRKÓZÁS

Hárman a világbajnokságra

A lengyelországi Bydgoszczban november 21. és 26. között U23-as világbajnokságot rendeznek. A Szerbiai Birkózószövetség szakmai vezetősége úgy döntött, hogy ezen az eseményen három versenyző indul kötöttfogásban: Nagy Szebasztián (66 kg), Žarko Dickov (80 kg) és Vladimir Stankić (85 kg).

A fiataloknak jó esély ez arra, hogy az első ilyen világbajnokságon megmutassák tehetségüket. Nagynak és Stankićnak már van érme az U23-as Eb-ről, Dickov viszont újonc, de ő meg az idei párizsi vb-n léphetett fel, így megérezhette a nagy versenyek hangulatát. Mint mindig, most is legalább egy érem a cél, de minden a sorsolástól függ – nyilatkozta Milorad Dokmanac szövetségi kapitány, s véleményéhez Sztojan Dobrev szövetségi edző is csatlakozott, elmondván, a három fiatal szorgalmas volt a felnőttválogatott felkészülésén is, s láthatóan fejlődtek.

A közelmúltban hírül adtuk, hogy a törökországi Bursában megrendezett junior-Balkán-bajnokságon Aleksa Erski és Đorđe Pešut is ezüstérmet szerzett. A bajnokságon a felsőhegyi Kolompár Szebasztián is fellépett, s mint később kiderült, ő bronzérmet nyert.

Az ESMTK a magyar bajnok

A napokban Kiskunfélegyházán tartották meg a magyar Extraliga csapatbajnoki visszavágóit (az első körnek Soltvadkert adott otthont), amelyek során a legjobb hat magyar egyesület öt újabb fordulóban döntötte el a 2017-es magyar csapatbajnoki cím sorsát. Végül a fölényesen legjobb pesterzsébeti ESMTK végzett az első helyen, amelynek sorait a zentai Nemes Máté és a felsőhegyi Katona Ádám is erősítette. Ádám mind a négy meccsét megnyerte, Máténak azonban becsúszott egy vereség (2:1) Fritsch Róbert ellen, de hangsúlyozni kell, hogy Máté nem az eredeti súlyában, hanem 75 kg-ban lépett szőnyegre.

A végső sorrend: 1. ESMTK, 2. Pénzügyőr, 3. Cegléd, 4. Csepel, 5. FTC, 6. Vasas. A ligából a Vasas esett ki.

Vágó pontot mentett

Magyarkanizsa: Potisje–Radnički (B) 4:4

Részeredmények, 60 kg: Petrović–Stanisavljević 1:0 (tus a 2. percben). 67 kg: M. Štefanek–Ilić 1:0 (tus a 2. percben). 72 kg: Sarnyai–Đukanović 0:1 (0:8). 77 kg: Vágó–Čolić 1:0 (7:5). 82 kg: Kovács–Kovačević 0:1 (6:9). 87 kg: Korom–Marković 0:1 (1:2). 97 kg: Dickov 0:1 (k. n.). 130 kg: Horváth 1:0 (k. n.).

Az I. liga 6. fordulójának utólag lebonyolított mérkőzésén izgalmas párharcra került sor a fürdő sportcsarnokában, s ahogy az később kiderült, a hazai Potisje számára Vágó Ádám mentette meg a meccset: a hajrá előtt még 5:2-re veszített, de az utolsó pillanatokban látványosan megdobta ellenfelét, s végül megnyerte a párharcot.