2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI BL

A két Brguljan csatája

Nem sokszor történik meg vízilabdában, hogy testvérpárok, rokonok játszanak egymás ellen. Nos, ez volt a helyzet szerdán az óbudai Nyéki uszodában, ahol az OSC és az idén életveszélyes Hannover gárdája csapott össze. A vendégeknél a montenegrói Darko Brguljan kezdett fantasztikusan, három találatával a végjátéknál vezettek is a németek 7:5-re, de ekkor unokatestvére, az OSC-ben jeleskedő Draško Brguljan lépett színre, s vezérletével a magyarok megfordították a meccset, amelyet végül Nemanja Ubović döntött el úgy, hogy a lövés pont Darko kezéről vágódott a kapuba.

A B csoportban is rangadót tartottak, szintén magyar földön, méghozzá Egerben, ahová a Pro Recco érkezett, amely májusban 15:6-ra győzte le az egrieket a BL hatos döntőjének bronzmeccsén, így volt mit törlesztenie a hazai csapatnak. Kiderült azonban, hogy a kiírás nyolcszoros győztesének akcióból rendkívül nehéz gólt dobni, s amint a Recco 3:1-re elhúzott, már tudni is lehetett a végső győztes kilétét, különösen úgy, hogy az Egerből csak Strahinja Rašović tudott gólt dobni…

Néhány évvel ezelőtt a Jug–Partizan párharc csúcsrangadónak számított a BL-ben. Sajnos már nem az, mert a belgrádi csapat az ifi játékosait is szinte mind eladja, így a mostani fiatal felállítás sem tudott méltó ellenállást tanúsítani a felbőszül dubrovnikiakkal szemben, akik az 1. fordulóban óriási meglepetésre kikaptak Moszkvában, és bosszúért kiáltottak. A horvátok így a Partizanon torolták meg a sérelmet, s bár a félidőben még „csak” 5:1 volt a javukra, a folytatásban már nem bírták a szerb fiatalok, s előbb 6, majd az utolsó negyedben további 5 gólt kaptak.

A többi eredmény papírformának nevezhető, azzal, hogy Bresciában és Berlinben is izgalmasan alakult a mérkőzés, de mindkét esetben a hazaiak szerezték meg a győzelmet.