2024. március 28., csütörtök

Legtöbb szavazat a kerényi óvodának

November elsejével letelt a határidő, ami alatt a polgárok javaslatot tehettek olyan beruházásokra, amelyek közül valamelyik bekerülhet Zombor város következő évi költségvetésébe. A beérkezett javaslatoknak több mint a fele, összesen 565, a kerényi bölcsőde és óvoda fölújítására vonatkozik. A második helyre került projekt a megyeháza és a városháza akadálymentesítését érinti, 220-an a mozgáskorlátozottak, babakocsisok és járássérültek számára alkalmas felvonók beépítését kérelmezték.
Tizennégy javaslat érkezett az illetékes bizottsághoz a Vera Gucunja utcában lévő park és játszótér fölújítására, 11-en az iskolák bejáratainak akadálymentesítését, és ugyanennyien nyilvános illemhely létesítését javasolták. A fölvetett ötletek között van egy körforgalom létesítése, a csatornaparti sétány közvilágításának megoldása, illetve a Városi Múzeum Kortárs Galériája előtti lépcsők lebontása.
Az összesen beküldött 948 kérdőíven 42 projektre voksoltak a polgárok, a bizottság 78 indítványt a bizottság érvénytelenség okán elvetett.
Lesz még egy szavazási kör, amelynek helyét és idejét a projektbizottság még nem tűzte ki.