2024. április 25., csütörtök

Pedagógusnapot tartottak Zentán

A község óvodáinak és iskoláinak a pedagógusait köszöntötték kedden este a Zentai Magyar Kamaraszínházban megrendezett pedagógusnapon.

Fogadáson a pedagógusok (Gergely József felvétele)

Fogadáson a pedagógusok (Gergely József felvétele)

Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötte az ünnepelteket, s beszédében kiemelte, hogy a gyermekekkel való foglalkozás igazi művészet, majd kitért a pedagógusok különleges munkájára és a hivatásuk nehézségére, amelynek során amellett, hogy nap mint nap helytállnak és jellemeket formálnak, fölkészítik a gyerekeket a versenyekre, együttműködnek a szülőkkel, állandóan képezniük is kell magukat.

– Nemes és felemelő szolgálat kitárni a világot a tanítványaik előtt, és elindítani őket az élet szépségekkel, örömökkel, de nehézségekkel is teli útján – mondta a polgármester.

Az ünnepség keretében a zentai óvodák és iskolák vezetői átadták a kerek évfordulót ünneplő pedagógusoknak a jutalmat, az alkalmi műsor keretében pedig az Emlékiskola gyermekkórusának tagjai, a felsőhegyi és a November 11. iskola tanulói, a zeneiskola diákjai, a Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ táncosai és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Ispiláng néptánccsoportja lépett föl.