2024. március 29., péntek

Felújított kosárlabdapálya a Heréskertben

Miloš Vučević polgármester kedden megtekintette azt a felújított kosárlabdapályát, amelyet a Mozzart kompánia átfogó, sportnépszerűsítő akciósorozatának keretében rekonstruáltak.

Összesen száz kosárlabdapályát terveznek ilyen módon „felpezsdíteni”, a heréskerti pálya az 56. a sorban. A betonozott, az évek során tönkrement teret kék gumibevonattal lefújták, kicserélték az abroncsokat is. – Manapság a fiataloknak jobb edzési lehetőségeik vannak, mint amilyenek eszményképeik rendelkezésére álltak. Továbbra is együtt fogunk működni azokkal a cégekkel, amelyek ilyen vagy hasonló módon tesznek tanúbizonyságot társadalmi felelősségtudatukról. Az önkormányzat az idén öt szabadtéri edzőtermet, tíz közterületi sportpályát, és még néhány, iskolaudvarokban lévő pályát építtetett ki. Heréskert lakosairól sem feledkezünk meg, 200 millió dinárt ruházunk az utcai világítás korszerűsítésébe – ebben a városrészben 980 utcai lámpában LED-izzókat helyezünk el – mondta többek között a polgármester.

A kosárlabdapálya felújítási akciót jelenlétével és nevével támogatta Milan Gurović valamikori jugoszláv válogatott kosárlabdázó is. Három évtizeddel ezelőtt ő is ezen a pályán dobott először kosárba.