2024. március 29., péntek

A kettő már túl sok?

Tény, hogy a 2000-ben elkészült híd „szavatossági ideje” már tíz évvel ezelőtt lejárt, építésekor ugyanis azt közölték az illetékesek, hogy hét évig tud eleget tenni a közlekedési céloknak Újvidék és Pétervárad között. Kialakult hát a kapcsolat a város bácskai és szerémségi oldala között, így elindulhatott a hídon a hazai és a nemzetközi vasúti forgalom is. Hamarosan világossá vált, hogy a hídnak az eredetileg tervezett hét évnél jóval hosszabb ideig kell szolgálnia a polgárokat, hiszen a Žeželj-híd építésének munkálatai sehogyan sem akartak megfelelő mederbe terelődni.

Február végére lebontják a 2000 óta jó szolgálatot tett vasúti hidat

Február végére lebontják a 2000 óta jó szolgálatot tett vasúti hidat

2008-ban az ideiglenesből hosszú távú megoldássá vált építményen felújításokat kellett végezni, több száz hídelemet cseréltek rajta, és újracsavarozták jelentős részét. Ezáltal a szerkezet újabb hét év garanciát kapott, amely azonban 2015 végén megint csak lejárt.

POLITIKAI CSATÁROZÁSOK HÍDJA

Jó alkalom volt ez a kisebb pártháborúra a korábban hatalmon lévő Demokrata Párt és az akkor már városi és tartományi szinten is irányító pozícióban lévő Szerb Haladó Párt között. Az előbbi azt állította, hogy kizárólag ők gondoskodtak a híd biztonságosságáról, mivel 2008-ban elvégezték a szükséges javítási munkálatokat, s megvádolták a másik pártot, hogy fittyet hány a biztonságra, mert a jótállási határidő lejártával semmilyen intézkedést nem tett annak érdekében, hogy a tákolmány újra megszerezze a „biztonságos” jelzőt, hiszen életveszélyes áthaladni rajta a nehezebb szállítmánnyal megrakott szerelvényeknek. A haladók azzal vágtak vissza, hogy ha az előző vezetőségnek szívügye lett volna a polgárok életminőségének javítása, nem várt volna évekig a Žeželj-híd újjáépítésére. A „mindenkinek igaza van” tipikus helyzete állt elő.

Hídügyben egyébként sem volt nagy az egyetértés, hiszen a 2005-ben elkészült Szabadság hidat is kétszer adták át: néhány nappal a hivatalos megnyitóünnepség előtt, melyen Boris Tadić akkori demokrata párti államfőnek kellett volna elsőként átsétálnia rajta, de Maja Gojković akkori szerb radikális párti városvezető poroszkált át a hídon, hogy mindenképp első legyen.

Az új híd 53 millió euróba került, ebből valamivel több mint 34 milliót uniós forrásokból teremtettek elő, a többit a tartományi és a városi szervek különítették el

Az új híd 53 millió euróba került, ebből valamivel több mint 34 milliót uniós forrásokból teremtettek elő, a többit a tartományi és a városi szervek különítették el

PÁRBAN SZÉP AZ ÉLET – FEBRUÁR VÉGÉIG

A haladók szerint a régi híd esetében az „általános karbantartás” esetével állunk ma szemben, folyamatosan ellenőrzik, s nem lesznek újabb rendkívüli, nagyméretű munkálatok, mivel hónapokon belül úgyis lebontják.

A vezetőségnek, minden információnk szerint, nem szándéka tovább „tologatni” a régi híd szavatosságát, sem rendeltetésének esetleges megváltoztatását gyalogos-kerékpáros hídra. Kern Imre építésügyi, közlekedési és infrastruktúrafejlesztési államtitkár lapunknak megerősítette, hogy a vasúti közlekedésnek az új Žeželj-hídra történő átirányítása után azonnal nekilátnak a régi híd lebontásának. A munka voltaképpen az új híd építési projektumának a részeként zajlik majd.

Mint ismeretes, a Žeželj-híd projektuma 53 millió euróba kerül, ebből valamivel több mint 34 milliót ugyanis uniós forrásokból teremtettek elő. A többi pénzt a tartományi és az újvidéki városi szervek szavatolták az Azvi olasz–spanyol konzorcium által végzett munkálatok finanszírozására. A hídelemek összekapcsolása után most már csupán a bekötőutak kiépítése maradt hátra, s emellett a régi hídnak az eltávolítása – ha hinni lehet a határidők kihirdetőinek, február vége táján.