2024. március 29., péntek

Elkészült a Művelődési Ház fűtésrendszere

Takarítással egybekötött külső-belső munkaakcióval ünnepelte meg Bácskossuthfalván az Ady Endre Művelődési Központ szorgos kezű, vidám tagságának egy része hétvégén a székház fűtésrendszerének az elkészülését – tudtuk meg Gogolyák Gabriellától, a szervezet elnök asszonyától.

– Tizenhatan vettünk részt a székház rendbe tételében, megmostuk az ablakokat, ajtókat, függönyöket, port töröltünk, pókhálóztunk, udvart takarítottunk. A jövőben a korszerű fűtésrendszernek köszönhetően bátrabban merünk programokat is szervezni. Hogy tágulnak a lehetőségeink, azt már most érezzük, hiszen jelenleg is folyamatban van a téli tevékenységi tervünk véglegesítése – hallottuk Gogolyák Gabriellától, aki elmondta azt is, hogy a székházban két hét múlva, november 17-én, 16 órára dekupázs-foglalkozásra várnak minden érdeklődőt, az Ady Textil és kézműves műhelyének szervezésében.

– A műhely tevékenységének a fiatalokat is megmozgató fonalgrafika, dekupázstechnika, továbbá a hímzés és a háztartási textíliák készítése, illetve népszerűsítése a célja. A részvételi díj 250 dinár, ami magában foglal egy dobozt és a szalvétát. Az elkészült munkákat természetesen haza lehet majd vinni. A foglalkozást Palusek Magdolna vezeti, a jelentkezési szándékot 10-éig várjuk – hallottuk Gogolyák Gabriellától.

A bácskossuthfalvi művelődési központ székházában, az egykori Kovacsics iskolában kora ősszel kezdték meg a fűtésrendszer korszerűsítését. Az eddigi költséges és nem hatékony villanymelegítés helyett a meleget központi fűtésre szerelt radiátorok biztosítják ezentúl, ami lehetőséget ad az egész épület egyszerre történő fűtésére, illetve teljes és gyakrabb kihasználtságára a téli hónapokban. Mint ismeretes, az épület ad otthont a 9+1 Nemzetközi Művésztelepnek, a termeiben zajlanak az Ady táncos szakcsoportjainak próbái, és a kézművesek tevékenysége is kellemesebb légkörben történik majd. A művelődési ház fűtésrendszerének korszerűsítési költségei 1,2 millió dinárba kerültek, amit a falu helyi közössége és Topolya község biztosított.