2024. március 28., csütörtök

Legjobbak között a legjobbak

Átadták a vajdasági pedagógusoknak és oktató-nevelő intézményeknek járó dr. Đorđe Natošević díjakat

Az idén huszadik alkalommal ítélték oda a legeredményesebb vajdasági pedagógusoknak és oktató-nevelő intézményeknek járó dr. Đorđe Natošević-elismerést.

A dr. Đorđe Natošević-elismerést az idén három pedagógus és két intézmény érdemelte ki (Fotó: Dávid Csilla)

A dr. Đorđe Natošević-elismerést az idén három pedagógus és két intézmény érdemelte ki (Fotó: Dávid Csilla)

Nyilas Mihály tartományi kormányfőhelyettes, valamint oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár és dr. Olivera Gajić, a dr. Đorđe Natošević-elismerés odaítélésével foglalkozó bizottság elnöke, továbbá az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának rendes tanára szerdán ünnepélyes keretek között a tartományi kormányban adta át a 2016/2017. tanévre vonatkozó díjakat. Nyilas Mihály illetékes titkár kiemelte: a dr. Đorđe Natošević-elismerés az oktatásügy egyik legautentikusabb díjának számít Vajdaságban, majd hozzátette, hogy az egész tartomány területén magas szinten folyik az oktatás.
– Egy pillanatra sem felejtjük el azt a tényt, hogy gyermekeink, diákjaink mellett a legértékesebb emberi erőforrásaink a tanáraink és a tanítóink. Azt szeretnénk, hogy a különféle nehézségek ellenére továbbra is ugyanilyen lelkiismeretesen végezzék a munkájukat, ezért ilyenkor a legjobbak közül a legjobbakat választjuk ki – mondta Nyilas Mihály.
Dr. Olivera Gajić hangsúlyozta, hogy ez a kitüntetés nemcsak a minőségi oktatói munkát jelöli, hanem hitelesen népszerűsíti a pedagógusi hivatást. Az elismerés odaítélésekor a bizottság tagjainak nem volt könnyű dolga, és a jelöltek között árnyalatnyi különbségek voltak.
A bizottság egyhangú döntése alapján a kitüntettek a torzsai (Savino Selo) Branko Radičević Általános Iskola, a nagybecskereki Május 9. Általános és Középiskola, Branka Bešlić, a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskola pszichológusa, Marijana Kolarić, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola osztálytanítója, valamint Lidija Nerandžić-Čanda, a zombori Veljko Petrović Gimnázium szerb nyelv és irodalom szakos tanára.
Branka Bešlić, a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskola pszichológusának elmondása szerint tizenöt éves komoly munka és erőfeszítés rejlik az elismerés mögött, ez pedig további fejlődésre ösztönzi.
Rahman Tiganj, a torzsai Branko Radičević Általános Iskola igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a Verbász községben található intézményben az oktatás hat nyelven folyik. Az elmúlt két évben számos elismerést kapott az iskola. Ez elsősorban a munkatársak kitartó és lelkiismeretes munkájára utal.