2024. április 25., csütörtök

Kúlán is megajándékozták az elsősöket

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában az idei őszön magyar nyelven 13 kisdiák kezdte meg a számokkal és betűkkel való ismerkedést. Iskolakezdéskor már számos ajándékban részesültek az MNT, a Rákóczi Szövetség és az önkormányzat jóvoltából, most pedig ismét a magyarországi Rákóczi Szövetség anyagi támogatását vehették át szüleikkel együtt.

– Kúla község területén már csak itt helyben van magyar nyelvű oktatás, és azért is jelentős a különféle szervezetek támogatása, mert ily módon hozzájárulnak, hogy ez fennmaradjon – mondta Valka Károly, Kúla község alpolgármestere az ajándékátadón.

A Rákóczi Szövetség képviselője elmondta a szülőknek, gyermekeknek, szívesen hozzájárulnak, hogy a Vajdaságban is a gyermekek magyarul tudjanak tanulni, mert számos tanulmány, kutatás azt támasztja alá, hogy a gyermek fejlődésének legfontosabb pontja, hogy az iskolában anyanyelvén tanuljon:

– Ez sok esetben biztosan több munkát és befektetést igényel, hiszen emellett egy másik nyelvet is el kell sajátítani. Ez valójában az ember értékét növeli, viszont tudjuk, hogy ehhez minden segítség jól jön, ezért abban reménykedünk a támogatókkal együtt, hogy talán a jelenlegi támogatással is legalább meg tudjuk köszönni a döntésüket, illetve gratulálni ahhoz, hogy az anyanyelvi oktatást választották gyermekeik részére – mondta Nagy Domonkos.