2024. április 24., szerda

Őszi kaszálás Zomborban

A Zelenilo kommunális közvállalat már a téli szolgálatban rá váró feladatokra készül, ám a novembertől ajándékba kapott kellemes, őszi időjárást kihasználva újra kaszálja a füvet az útpatkákon, a határutak mentén és a csatornaparton.

A közvállalat szerint jó beruházás volt a traktorhoz kapcsolt karos kaszáló beszerzése, mert azzal a nehezebben hozzáférhető helyeken is el lehet takarítani az aljnövényzetet és levágni a füvet. Az egyetlen gép és szakavatott vezetője órák alatt elvégzi a munkát, amihez korábban több emberre és több eszközre volt szükség.
A karos kaszáló a napokban is bizonyított. A Kerényi út mentén levágta a füvet az útpatkákról, a Severtans garázsai mellett megtisztította a zöldfelületet, majd Bezdánnál a határutak melletti aljnövényzetet is eltakarította.
A város egyik leggazosabb, parlagfűvel szennyezet közterülete a Mosztonga partja, most annak a kaszálását is az új géppel végzi a közvállalat. A közterületek őszi karbantartását addig végzi a Zelenilo, amíg szükség mutatkozik rá, illetve amíg az időjárás megengedi.

Műanyag tető került a szökőkútra a Művészetek terén (Fotó: Fekete J. József)

Műanyag tető került a szökőkútra a Művészetek terén (Fotó: Fekete J. József)

A közvállalat dolgozói kikapcsolták a város két szökőkútját. A Művészetek terén és a főutcán lévő szükőkutakból leengedték a vizet, eltávolították az algát és a visszamaradt szemetet, majd fertőtlenítették a medencéket, végül műanyag födelet helyeztek a szökőkutakra.