2024. április 25., csütörtök

Női játékvezető Tornyoson

A Tisza Menti Ligában már évek óta nem volt példa arra, hogy egy bajnokin egy nő legyen a főbíró. Szombaton Tornyoson megtört a jég, a fölényes, 8:1-es hazai győzelemmel záruló Tornyos–Tromeđa mérkőzést ugyanis a magyarkanizsai Kovács Izabella – a Metalmania labdarúgója – vezette le, kinek munkáját a zentai Jurić Stevan és a magyarkanizsai Krušić Jovan segítette. „Nehezebb mérkőzésre számítottam. Mindkét csapat játékosai nagyon korrektek voltak, szinte alig reklamáltak a kilencven perc folyamán. Persze, ebben az is közrejátszott, hogy a hazai együttes sima győzelmet aratott, és gyakorlatilag már az első félidő után eldöntötte a három pont sorsát. Ez azért teljesen más, mint partjelzőnek lenni, úgyhogy van még mit gyakorolnom” – mondta Izabella a tornyosi összecsapás után.

A Tisza Menti Ligában ezt megelőzően legutóbb 2009 októberében Oromon, az 1:1-es döntetlennel zárult Šampion–Horgos bajnokin volt női főbíró, a szanádi Lukovac Anita azonban minden bizonnyal nem szívesen emlékezik vissza arra a 90 percre. A találkozó elején a bánáti bírónő tizenegyest ítélt a hazai csapat javára, ami után a vendégek tiltakozásuk jeléül elhagyták a játékteret. Néhány perces huzavona után a találkozó küldöttje nem kis meglepetésre leváltotta a főbírót, helyére pedig az egyik partjelzőt tette, aki visszavonta az elődje által megítélt büntetőt.

A szombati, tornyosi mérkőzés legjobbja egyébként Karácsonyi Zsolt volt, aki ötször is bevette a majdányiak kapuját, Homolya Miklós, Homolya Gergely és Kaszás Kristóf pedig 1-1 gólt szerzett a piros-fehérek idei utolsó hazai bajnokiján.