2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI ÉS NŐI SZUPERKUPA, BUDAPEST

A Szolnok és a Kirisi sikere

Varga Dániel (FTC) Nagy Viktor előtt (Fotó: MTI)

Varga Dániel (FTC) Nagy Viktor előtt (Fotó: MTI)

Budapest volt a házigazdája a 2017-es férfi és női szuperkupának, amelyben a BL- és az Eurokupa-győztes csapatok döntötték el az abszolút elsőség sorsát. A férfiaknál óriási magyar rangadóra került sor, amelyben az idén látványosan felerősödött Ferencváros azzal az egyértelmű szándékkal szállt vízbe, hogy letolja a trónról a mögöttünk álló idényben veretlen Szolnok együttesét, s ehhez mérten hatalmas csata alakult ki a medencében, fantasztikus csapatjátékkal és egyéni teljesítményekkel tarkítva, amelyben a kapusok is jeleskedtek, így Nagy Viktor volt az, aki büntetőlövésekhez juttatta el csapatát. Itt aztán az FTC két nagyágyúja, Varga Dénes és Madaras Norbert hibázott, tehát nem sikerült a fővárosi zöld-fehérek terve, a Szolnok 6:6-os rendes játékidő után 10:8-ra nyert.

Óriási eredmény ez a Ferencvárosnak, hiszen a csapatunk még mindig az építkezés időszakában van. Élmény volt ilyen közönség előtt játszani, s játékosaim emelt fővel hagyhatták el a medencét, mert egy óriási csata után csak a szétlövés döntött, amelyben csak igen pici dolgok választják el a feleket. Ezúttal a Szolnok volt a szerencsésebb” – értékelt a mérkőzés után Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője.

Az orosz Kirisi győztes csapata (Fotó: MTI)

Az orosz Kirisi győztes csapata (Fotó: MTI)

A nőknél az orosz Kirisi az UVSE csapatával küzdött meg. A mérkőzés itt is izgalmas volt, annak nagy részét mégis az oroszok ellenőrizték, így 6:3-nál már sejteni lehetett a győztes kilétét, még akkor is, ha a magyar lányoknak sikerült 6:5-re felzárkózniuk. Fordulat azonban nem történt, s fél perccel a harmadik negyed vége előtt Anasztaszja Szimanovics góljával (8:6) már lassan ünnepeltek is az oroszok, hiszen a budapestiek a mérkőzés utolsó 13 percében már nem találtak be, így a Kirisi 10:6-ra győzött.

Ilyen szinten megengedhetetlen, hogy öt gólt kapjon egy csapat centerből. Ez volt a mai nap különbsége a két csapat között. Ennek a gárdának még egy kis időre van szüksége, mert olyan új játékosaink vannak, akik még tapasztalatlanok az ilyen fajta vízilabdát illetően. Ezen a meccsen egyértelműen a Kirisi volt a jobb” – nyilatkozta a női döntő után Benczúr Márton, az UVSE szakvezetője.