2024. április 20., szombat

Filip Krajinovićnak nem sikerült

Vereséget szenvedett a párizsi 1000-es rangú verseny döntőjében a zombori Filip Krajinović, akinél az amerikai Jack Sock bizonyult jobbnak 5:7, 6:4, 6:1 arányban. A torna eddigi részében fantasztikusan szereplő 25 éves szerb teniszező jól kezdte a finálét, hiszen megnyerte az első szettet, utána azonban riválisa kerekedett felül, és sikerült fordítania.

Krajinović a világranglistán elfoglalt helyezése (77.) miatt a selejtezőben kezdte meg a párizsi tornát, ahol többek között a zentai Györe Lászlót is felülmúlta. A 64-es főtábla első fordulójában a japán Sugitát (38.) győzte le, majd az amerikai Querreyt (13.) és a francia Mahut-t (111.) is kiütötte. A zombori fiúnak a negyeddöntőben szerencséje volt, mert a világelső spanyol Nadal sérülés miatt nem állt ki ellene, majd a szombati elődöntőben az amerikai Isnernél (14.) volt jobb nagy csatában.

Krajinović a hétfői világranglistán a 33. helyre ugrik fel, ami eddigi pályafutásának a legjobb helyezése. Ezzel Novak Đoković mögött a második számú szerbiai játékos lesz. Krajinović a döntőbe jutással 418 450 euróval is gazdagodott.

A 25 éves Sock pályafutása negyedik ATP-tornagyőzelmét aratta, idén Delray Beach és Auckland után a harmadikat.

Eredmény, döntő:
Sock (amerikai, 16.)-Krajinović (szerb) 5:7, 6:4, 6:1.