2024. április 25., csütörtök
BIRKÓZÁS

Korosztályos Balkán-bajnokság Muraszombaton

Surányi Martintól (pirosban) érmet várunk (Gergely Árpád felvétele)

Surányi Martintól (pirosban) érmet várunk (Gergely Árpád felvétele)

A Szerbiai Birkózószövetség a közelmúltban közölte, nincs pénze utaztatni a fiatalokat a szlovéniai Muraszombaton a hétvégén megtartandó kadét- és U15-ös Balkán-bajnokságra, s a költségeket a kluboknak kell állniuk. Végül aztán a Vajdasági Birkózószövetség a tartományi versenyzőknek kifizette az utat, s jól is jött ki a dolog, mert a szabályokkal összhangban vannak olyan súlycsoportok, amelyekben ketten is indulhatnak. A kadétokat Batrić Karadžić és Dejan Rajić vezeti majd, az idősebb pionírokat pedig Zörgő László és Gradimir Dedić, a szövetséget Vojislav Tabački képviseli majd.

A Magyarkanizsán megtartott kontrollmeccsek után Milorad Dokmanac szövetségi kapitány a következő válogatottakat határozta meg: Kadétok, 50 kg: Kalaković Dragutin. 58 kg: Kozbašić Marko. 63 kg: Ilić Aleksa, Gavrilović Igor. 76 kg: Surányi Martin, Simović Nikola. 85 kg: Simović Aleksandar, Đermanović Strahinja. 100 kg: Csermák Krisztián, Tacsi Krisztián. Lányok, 70 kg: Nagy Fanni.

Pionírok, 35 kg: Vučković Luka. 42 kg: Perović Miloš, Göblös István, Rajić Miljan (szabadfogás). 47 kg: Fratrić Dejan, Losonc Szabolcs. 53 kg: Katanić Nikola, Gajić Momčilo. 59 kg: Ágoston Dávid. 66 kg: Vrábel Áron, Popetru Dragoljub, Rajić Uroš (szabadfogás). 73 kg: Gajić Uglejša, Markulić Jovan. 85 kg: Petrović Ilija, Vuković Mario. Lányok, 37 kg: Vasiljević Anđela. 48 kg: Jovanović Milica. 52 kg: Todorović Šemsa. 57 kg: Gaćeša Katarina. 62 kg: Fábián Orsolya, Velez Petra.

A listát böngészve megállapítható, hogy a kadétoknál egy zentai, egy szabadkai és egy magyarkanizsai versenyző van, az idősebb pioníroknál pedig három zentai, három magyarkanizsai és egy felsőhegyi birkózó utazott tegnap el, így van miért szurkolni a népes csapatnak.