2024. április 20., szombat

Falfestmények az óvodásoknak

Saját költségén tíz nagy méretű falrajzot festett föl Adán a Čika Jova Zmaj óvoda Srce nevű épületében egy helybeli amatőr festő, Marija Bajúsz, aki így akart kedveskedni az óvodásoknak, és leróni háláját a helybelieknek a szíves fogadtatásért:

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

– Ötvenegy évvel ezelőtt költöztem Adára, ahol férjhez mentem, családot alapítottam, és mindig nagyon kedves fogadtatásban részesültem. Az Isten megáldott a rajztehetséggel, ezért sajátos módon szerettem volna leróni a hálámat a helybelieknek a kedves fogadtatásért – mesélte Marija Bajúsz. – Az óvodai kerítés falára festettem fel ezeket a rajzokat Ljubivoje Ršumović gyermekkönyvének illusztrációi alapján. A falfestés egyébként az óvodában dolgozó Mirjana Stanaćev és Olivera Dickov óvónő ötlete volt. A munkámmal nagyon elégedett vagyok, és nagyon élveztem. Amatőr festőként is, ha sikerül eladnom egy-egy festményt, azt szoktam mondani, hogy kétszeres fizetséget kaptam a munkámért. Elsőként az alkotás élvezetét, másodjára pedig pénzt keresek a festészeti kellékekre. Az óvodai falfestményeket viszont ajándéknak szántam, amelyekhez a festéket és a munkámat adtam – közölte az amatőr festő. Hozzátette, hogy a körülbelül húszméteres falon még három rajznak maradt hely, amit szeretne még fölrajzolni most vagy tavaszra. Egyébként a meglévő falrajzokat négy-öt nap alatt készítette el délutánonként és hétvégenként.

Az óvodában nagyon megörültek Marija Bajúsz kedves és szép gyermekbarát falrajzainak. Nataša Popov igazgató elmondta, hogy a Srce óvodában kénytelenek voltak új kerítésfalat felhúzni, amelyet a glettelés után a két óvónő és a takarító bemeszelt, majd Marija Bajúsz felfestette a falrajzokat.