2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Đukić: Beszéljünk a fociról!

Miroslav Đukić (Ótos András felvétele)

Miroslav Đukić (Ótos András felvétele)

A Partizan 19 órától látja vendégül az albán Skënderbeu csapatát az Európa-liga B csoportjának negyedik fordulójában. A futballsajtóban a két csapat albániai összecsapása előtt is legalább annyi szó esett pikáns, politikai és a szurkolók viselkedésére vonatkozó kérdésekről, mint a labdarúgásról, és ez most sincs másképp. A találgatások nagy része a Sírásók és a vendégszurkolók várható „kapcsolatáról” szól – Vladimir Stojković, a fekete-fehérek kapusa ezért is fordult a szerb fanatikusok felé békés biztatásra szólító felkéréssel.

Mindannyian azt akarjuk, hogy csak a labdarúgásról legyen szó – adta meg a felütést Miroslav Đukić, a Partizan edzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. – Nincs szükségünk újabb problémákra, sokat szenvedtünk, elég volt ebből, a focin keresztül meg kell barátkoznunk egymással. Semmi másról nem kell beszélnünk a mérkőzés kapcsán, csak a labdarúgás szépségéről. Nagyon remélem, hogy tanultunk a múlt leckéiből, és a stadionban a szurkoláson kívül másnak nem lesz helye” – utalt Đukić egyszerre az indulatok forrására, a nemzeti ellentétekre, valamint a Partizan szurkolóinak nem olyan régen elkövetett randalírozására, amiért az Európai Labdarúgó-szövetség már többször megbüntette a belgrádiakat.

Az edző szerint támadó felállású Partizanra lehet számítani, hiszen kötelező a három pontra törekedniük.

Az Emiratesben, a H csoportban toronymagas csoportelső Arsenal otthonában 21.05-kor lép fel a Crvena zvezda. Vladan Milojević együttese a belgrádi meccsen jó játékkal minimális vereséget szenvedett az Ágyúsoktól. A Zvezda szoros versenyfutásban van a csoportmásodik helyért, amelyért a fehérorosz BATE-vel küzd. A BATE ma este Kölnbe látogat.