2024. április 20., szombat

Kezdődnek a bajnokságok

Megalakultak azok a 2017/2018-as ligák, amelyek a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség hatáskörébe tartoznak. A Kanizsa csapata a tizenegy tagú II. liga északi csoportjában játszik, amelyben a Jedinstvo (Ópázova), a Vojvodina (Újvidék), az Egység (Újvidék), a TSC (Topolya), a Čelarevo (Dunacséb), a Gusar (Sztapár), a Zmajevo (Ókér), a Roham (Magyarcsernye), a Miletić (Militics) és az Obilić-Aleva (Törökkanizsa) is szerepel. A bajnokság őszi idénye november 4-én kezdődik.

A Kanizsa munkájáról és terveiről Sordje Roland edző számolt be:

A klubban újra megalakítottuk a lánycsapatunkat, amelyben Szarvas Jázmin, Bimbó Emma, Bimbó Zsóka és Bödő Panna játszik. Az a tervünk, hogy ezt az újonnan alakult lánycsapatot a környező klubok hasonló korosztályú csapataival előkészületi mérkőzéseken, valamint hazai és külföldi tornákon játszassuk. Megbeszéléseket folytattunk a zentai, a törökkanizsai, a csókai és a topolyai klubbal, hogy egy nem hivatalos ligában a hasonló korosztályú lánycsapatokat versenyeztessük ebben az idényben, hogy megfelelő versenytapasztalatra tegyenek szert. A férficsapat maradt a II. liga északi csoportjában, amelynek a mezőnye az új idényben kiegyensúlyozottabb lesz, mint tavaly. A klubunk fő célja az új idényben a ligában való maradás, de reális esélyt látok arra, hogy a középmezőnyben végezzünk. Ami a játékoskeretet illeti, nincs változás az elmúlt idényhez képest, a klubból nem távozott senki, és új játékos sem érkezett. A meglévő keret, Sordje Roland, Miskolci Kristóf, Nagy Némedi Gábor és Aleksandar Ivanović igyekszik minél jobban felkészülni eredményesen szerepelni.

A Horgos a tizenkét tagú II. Vajdasági Ligában indul, amelyben az Inđija, a Millennium (Versec), a Čelarevo II. (Dunacséb), a Mladost (Újpázova), a Selenča (Bácsújfalu), a Temerin II., az Odžaci (Hódság), a Ćurić (Újvidék), a Zenta, a Partizan II. (Šid) és a Banat II. (Nagybecskerek) is szerepel.