2024. április 16., kedd

Pálinka, tokaji bor és libamáj

Megnyílt a Hungarikum Központ újabb újvidéki üzlete

Az üzletben mintegy 900 magyarországi és vajdasági termék közül válogathatnak a vásárlók. A legkiválóbb anyaországi borok és sajtok is megtalálhatók a Makszim Gorkij utca 2/a alatt lévő boltban.

A különféle élelmiszerek mellett Zsolnay-kerámiából készült dísztárgyakat is kínálnak a tegnap megnyílt üzletben. A kezdeményezők ugyanis arra is gondot fordítanak, hogy ne csak az élelmiszert, hanem más hungarikumokat is bemutassanak. Újvidék második Hungarikum-boltját Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete nyitotta meg. Kiemelte, hogy a szerb–magyar kereskedelmi kapcsolatok növekedéséhez jelentős mértékben hozzájárultak a hungarikumokat árusító üzletek.

Mintegy 900 magyarországi és vajdasági termék közül válogathatnak a vásárlók (Fotó: Dávid Csilla)

Mintegy 900 magyarországi és vajdasági termék közül válogathatnak a vásárlók (Fotó: Dávid Csilla)

– Ezek a magyar termékek minőségi termékek. Nagyon sok közülük nemcsak Magyarországon és Szerbiában a Vajdaságban ismert, hanem világszerte. Látva a kínálatot és a vásárlók hatalmas érdeklődését, remélem, hogy rövidesen újabbnál újabb boltok megnyitásán vehetünk részt – mondta Pintér Attila.

Nagy kereslet mutatkozik a hazai vásárlók körében a magyar élelmiszer-ipari termékek iránt – vélik a tulajdonosok. A központ boltjaiban számos olyan termék kapható, amely kedvező áron vásárolható meg.

– Az újvidéki vásárlók határozottan kifejezték szándékukat, hogy a központhoz közelebbi részen is nyissunk üzletet. Úgy gondolom, hogy a választék és az eladók kedvessége révén ez az üzlet is egyaránt meg fogja nyerni a fogyasztók bizalmát – hangsúlyozta Körmöci Károly, a Hungarikum Központok igazgatója.

Újvidék második Hungarikum-boltját Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete nyitotta meg (Fotó: Dávid Csilla)

Újvidék második Hungarikum-boltját Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete nyitotta meg (Fotó: Dávid Csilla)

A Hungarikum üzletekben a magyarországi termékek mellett vajdasági áruk is tarkítják a kínálatot.

– A magyar kormánynak feltett szándéka, hogy segítse azokat a magyar vállalkozókat, akik a Kárpát-medencében élnek, így értelemszerűen a vajdasági magyar vállalkozókat is. Mindezért létrejött egy együttműködés a magyar kormány, jó néhány magyar vállalkozó, a Hungarikum Központ, valamint a Tisacoop vállalat között. Ennek köszönhető, hogy jó néhány Vajdaságban gyártott magyar termék is megtalálható a Hungarikum-boltok polcain – hangsúlyozta a nagykövet.

Az első szerbiai Hungarikum Központ 2011-ben nyílt meg Belgrádban. A kezdeményezők tervei között további bővítések szerepelnek. A Hungarikum-üzlet következő állomása Zimony lesz.