2024. április 24., szerda

42. Šahovski turnir lista „Jo Pajtaš“

Sedamdesetogodišnji dečji list „Jo Pajtaš“, organizuje raznovrsne događaje, a na prvom mestu je šahovski turnir koji se svake godine održava na različitom mestu.

Ove godine, predstoji nam 42. po redu turnir koji će se održati u Osnovnoj školi „Tihomir Ostojić“ u Ostojićevu (ulica Maršala Tita 58). Šahovski turnir lista „Jo Pajtaš“ će se održati u subotu 16. decembra 2017. godine pod pokroviteljstvom Šahovske Federacije Vojvodine u organizaciji lista „Mađar so“.

Očekujemo prijave dečaka i devojčica osnovno-školskog uzrasta!

Molimo zainteresovane vođe ekipa da se prijave najkasnije do 8. decembra elektronskim putem na adresu promo@magyarszo.rs. Registracija timova će biti obavljena u školi, 16. decembra između 8.30 i 9.00 časova.

Planirano vreme otvaranja je u 9.30 časova. Detaljan opis takmičenja možete pronaći na stranici Šahovske Federacije Vojvodine (vojvodinachess.net).

Ukratko: svaka osnovna škola može prijaviti maksimum petočlanu mušku i tročlanu žensku ekipu. Turnir se igra po Švajcarskom sistemu i sastoji se od 7 kola, a krajnji rezultati školskih ekipa se dobijaju sabiranjem pojedinačnih poena učenika iz istih škola. Najboljima se dodeljuju medalje kao nagrade, posebno za dečake i devojčice, kao i odvojeno za timove nižih i viših razreda.

Putne troškove snosi svaka škola koja učestvuje, a organizatori obezbeđuju doručak za učesnike. Timovi moraju poneti sa sobom šahovske satove i garniture.