2024. április 20., szombat

Áramszünet Óbecsén és Bácsföldváron

Az elektromos hálózaton végzett munkálatok miatt október 31-én Óbecse és Bácsföldvár egyes részein szünetelni fog az áramellátás.

Óbecsén 9 és fél három között áram nélkül marad a Ljuba Doroslovački lakótelep, a Jovan Zmaj utca a Miloš Crnjanski utcától a Sinđelićig, az Ivan Perišić utca 28.-tól a Predrag Hadnađev utcáig, a Predrag Hadnađev utca az Ivan Perišićtől a Vajdasági brigád utcáig, a Radomir Putnik utcában a 19. és 43. között, valamint a Sutjeska, a Gyümölcsös és a Živojin Mišić utcában.
Bácsföldváron 9-től 12 óráig nem lesz áram a Svetolik Mladenović utcában, a Makszim Gorkij utcában a Svetolik Mladenović utcától a Jovan Popovićig, valamint a Jovan Popović utcában a Vladimir Nazortól az utca végéig.
Elsején drágul a szemételhordás
November elsején drágább lesz a szemételhordás Óbecse község területén: a háztartásoknak az eddigi 335 dinár helyett a Tisza Mente – Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. új díjszabása szerint ezentúl 398 dinárt kell majd fizetniük ezért a szolgáltatásért. A vállalat közleménye szerint a községben az emelés után is olcsóbb lesz a szemételhordás, mint a többi környékbeli településen, az általuk közreadott adatok szerint ugyanis Topolyán ugyanezért a szolgáltatásért 447,63, Adán 363, Temerinben pedig 381 dinárt kell fizetni.
Az áremeléssel párhuzamosan várhatóan a szemételhordás minősége is változni fog, a napokban ugyanis végre sikerült saját erőből, lízingre egy új kamiont vásárolnia a vállalatnak. Fejes Zoltán igazgató elmondása szerint a szolgáltatás javítása és a biztonság érdekében a legjobb járművet vették meg. Az új, 130 ezer eurós kamionokkal hatékonyabban és olcsóbban tudnak majd dolgozni.
Dragan Tošić polgármester a kamion átvételekor bejelentette azt is, hogy néhány hónapon belül egy projektnek köszönhetően az önkormányzat támogatásával még egy ilyen járművet fognak vásárolni a Tisza mente vállalatnak. A polgármester elmondása szerint ebből a piacon található legjobb kamionból jelenleg mindössze három van az országban, ezek közül egy Újvidéken, egy Rumán és egy Óbecsén gyűjti be a szemetet.