2024. április 24., szerda
PALICSI ROTARY CLUB

Ösztöndíj négy egyetemi hallgatónak

A palicsi Rotary Club a 2017/2018-as tanévben négy helyi egyetemi hallgatót támogat anyagilag. Az ösztöndíjakról szóló szerződést szombaton a palicsi Kisvendéglőben Toni Bedalov elnök írta alá az érintettekkel. Az ösztöndíj összértéke 192 ezer dinár, a szerződés értelmében a négy ösztöndíjazott – Martina Abadžić, Tomislav Dobrički, Szakács Tamás és Verebes Andrea – nyolc hónapon keresztül havi hatezer dinárban részesül majd.

(Fotó: Sándor Zoltán)

(Fotó: Sándor Zoltán)

A szerződés-aláírást megelőzően Toni Bedalov elmondta, hogy az ösztöndíjazásra a jövőbe való befektetésként tekintenek. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a hallgatók támogatásához szükséges pénzt egyedül teremtették elő, mégpedig az Orbán-napok alatt összegyűjtött eszközökből, ami teljes mértékben összhangban áll a nemzetközi Rotary Club általános mottójával: Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan!.

Márton Eleonóra, a palicsi Rotary Club titkára újságíróknak elmondta, hogy a nemzetközi Rotary család idei mottója úgy hangzik: Változtassuk jobbá az emberek életét, ezzel összhangban állították össze évi programjukat, amelyben fontos szerepet foglal el az oktatás megsegítése. Mint kiemelte, a Rotary az itt élő diákokat segíti.

– Tavaly kezdtük az ösztöndíj-programot, s az idén mind a négy fiatallal meghosszabbítottuk, mivel mindannyian nagyon jól teljesítettek, s időben beiratkoztak a következő évfolyamra – mondta Márton Eleonóra.