2024. április 20., szombat

Csomag a nagycsaládoknak

Humanitárius akciót tartott a KINCSE – Negyven kishegyesi család részesül higiéniai csomagban

A Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületének (KINCSE) számos megmozdulása van. Legutóbbi akciójukkal egy szélesebb körű, Vajdaság szintű akcióhoz csatlakoztak. Ennek keretében csomagokat állítottak össze az újszülöttel „rendelkező” családok számára, mondta el Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke.

– Az úgynevezett bébiprogramot már jó pár éve létrehozta a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége, ehhez a megmozduláshoz csatlakozott a KINCSE is. A program lényege, hogy higiéniai csomagokat állítunk össze és minden újszülött családjának adományozunk egyet. Emellett elbeszélgetünk a szülőkkel a család értékéről, a társadalomban betöltött szerepéről, és arra buzdítjuk őket, hogy merjenek több gyermeket vállalni. Családot építeni annyit tesz, mint jövőt építeni, mert család nélkül nincs közösség. Az utóbbi időben számos olyan törvény születik és olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek segíteni fogják a családokat, illetve a kismamákat – mondta el Kerepes, majd arról is szólt, hogy egyesületük igyekszik a maga szerény eszközeivel támogatni a családokat.

– Különböző támogatási forrásokat kutatunk fel, amikből a nagycsaládokat segítjük. Most pályázati úton Kishegyes község önkormányzata biztosított anyagi támogatást, amiből sikerült összeállítanunk a csomagokat. A csomagban alapvető higiéniai cikkek vannak, mint pl. pelenka, babaszappan, frissítő zsebkendő, stb. Összesen 40 csomag készült, ezt osztjuk szét a családok között. Már túl vagyunk az akció első fázisán, amikor a családok egy részét a tűzoltóotthonban fogadtuk és itt beszélgettünk el velük, valamint átadtuk nekik a csomagokat. Előttünk áll még az akció második szakasza, amikor további családokat látogatunk meg otthonukban, és ott adjuk át a csomagokat – számolt be a KINCSE elnöke, majd még hozzáfűzte, hogy nagyon hálás az önkormányzat támogatásáért, amit a csomagok összeállításához nyújtott. Ez a szerény ajándék valóban hasznos dolgokkal látja el a családokat, emellett nagyon lényeges a gesztus azon fiatalok irányába, akik a gyermekvállalás és a családgyarapítás mellett döntenek, fogalmazott Kerepes.