2024. április 19., péntek

Nagy meglepetés egy kis gazdaságnak

Az adorjáni Piontek családhoz került az Apatini Sörgyár nyereményjátékának fődíja
Piontek Endre a traktoron a játék többi nyertesével (Dávid Csilla felvétele)

Piontek Endre a traktoron a játék többi nyertesével (Dávid Csilla felvétele)

Hat kupakot kellett összegyűjteni és borítékolni az Apatini Sörgyár Jelen o'ladi, njivu obradi elnevezésű lezárult nyereményjátékában, melyben értékes mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök találtak gazdára. Az adorjáni Piontek Endréé lett a főnyeremény, egy TAFE márkájú traktor. Összesen negyven vajdasági háztartásnak okozott örömöt a jutalomjáték, a szerencsés nyertesek az Újvidéki Vásár egyik csarnokában vehették át az ajándékokat. A Magyar Szónak nyilatkozva a főnyeremény tulajdonosa elmondta, egyáltalán nem számítottak arra, hogy ekkora szerencse érheti őket. Nejével jött el pénteken Újvidékre a sörgyár ajándékainak ünnepélyes átvételére.

Piontek Endre lapunknak elmondta, a földműveléssel nem fő tevékenységként foglalkozik, mindkettejüknek van munkahelyük is, felesége a posta, maga pedig a magyarkanizsai FIM szigetelőanyag-gyártó alkalmazottja. Egy kisebb területen, tíz hektáron gazdálkodnak, birkákat tartanak, megtermelik számukra az eledelt, vetnek valamennyi búzát és kukoricát. E hónap 14-én volt a sorsolás, de nem nézték a televízióban a közvetítést. Este hét óra körül derült fény arra, kié lett a traktor. Nagyjából fél óra múlva érkezett az első gratuláció, utána már folyamatosan csörögtek a telefonok – emlékezett vissza a két héttel korábbi történésekre Piontek. Azt is elárulta, a régi traktort meglehet eladják most, de még nem született meg a családon belül a végleges döntés.

A sorsolás alkalmával öt traktor-utánfutó, tíz fűnyíró, öt permetező, öt öntözőpumpa, öt kétbarázdás eke és tíz mezőgazdasági vásárlási utalvány is gazdára talált. A nyertesek között van például az oromhegyesi Bakota Henrik, aki fűnyírót, a temerini Fehér Kornél permetezőt, az ugyancsak temerini Tóth Erzsébet utalványt, a topolyai Tóth Tibor pedig fűnyírót vihetett haza.