2024. március 28., csütörtök

Fucsovics negyeddöntős Bázelban

Venus Williams is kiesett Montrealban (Fotó: Beta/AP)

Venus Williams visszavágott a wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért (Fotó: Beta/AP)

Fucsovics Márton magyar teniszező pályafutása egyik legjelentősebb sikerét jegyezte, hiszen bejutott a bázeli 500-as rangú torna negyeddöntőjébe. Marcinak szerencséje volt, hisz mindössze három játék után, 0:3-as hátrányban, az argentin Leonardo Mayer sérülésre hivatkozva visszalépett. Az új pontokkal Fucsovics a naprakész lista 83. helyére jutott, ami eddigi fölényesen legjobbja. A nyolc között a nyíregyházi játékos ellenfele a Čilić–Ćorić horvát rangadó továbbjutója lesz.

Venus Williams elődöntős lett a szingapúri évzáró mestertornán. A 37 éves amerikai veterán tegnap két játszmában győzte le a spanyol Garbiñe Muguruzát, amivel visszavágott neki az idei wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért, a csoportban a második helyen végzett, így szombaton az elődöntőben a dán Caroline Wozniackival játszik.

A másik meccsen a cseh Karolína Plíšková nem erőltette a játékot, hiszen már biztos csoportelső volt, és erőt tartalékolt a szombati elődöntőre, míg a lett Jelena Osztapenkón a tegnapi győzelem semmit sem lendített.

A csoportküzdelem ma a vörös csoport 3. fordulójával ér véget, amelynek párosítása Wozniacki–Garcia és Halep–Szvitolina. Wozniacki már továbbjutott, a második helyre pedig mindhárom további teniszezőnő még pályázhat.