2024. március 29., péntek
KOSÁRLABDA - NBA

Nikola senkitől sem fél

Megszerezte az új NBA-szezonban első dupla-dupláját Nikola Jokić, a Denver Nuggets zombori származású kosárlabdázója. A fiatal center csapata legeredményesebb embere lett 18 ponttal és 11 lepattanóval, de a Denver játékosai közül Nikolán kívül csak Gary Harris hozta a formáját (18 pont), s a közép-nyugatiak végül 110:93-as vereséget szenvedtek a charlotte-i Spectrum Centerben.

Mike Malone, a Nuggets edzője a vereség ellenére el volt ragadtatva a fiatal szerb teljesítményével: „Dwight Howard az egész liga egyik legerősebb kosarasa” – utalt az egész meccset meghatározó kemény centerküzdelemre a tréner. „Azt szeretem Nikolában, hogy nem ijed meg, nem lép félre, erős, és nem fél az ütközésektől” – méltatta játékosát Malone.

A Denver egyébként meglehetősen gyengén kezdte az idényt, első négy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, hazai pályán a Sacramentót verte 96:79-re a második játéknapon. A charlotte-i vereséget megelőzően Jokićék otthon kaptak ki a Washingtontól (104:109), míg az első meccsüket Utahban bukták el (106:96).