2024. április 19., péntek

Pacsériak is kiállítottak

Az ABC&T képzőművészeti szakkörnek a Szabadegyetemen nyílt tárlata

Nagy érdeklődés övezte az ABC&T képzőművészeti szakkör tárlatát, amely hétfőn nyílt meg a Szabadegyetemen. A vendégkiállítók a pacséri Szilágyi Gábor amatőr képzőművészeti csoport tagjai voltak. Az egybegyűlteket Török István, az ABC&T szakkör vezetője köszöntötte.

Komáromi Gizella és Török István a kiállításmegnyitón (Fotó: Lukács Melinda)

Komáromi Gizella és Török István a kiállításmegnyitón (Fotó: Lukács Melinda)

– Megközelítőleg húsz éve vezetem a csoportot, nem megy mindig minden gondtalanul, de az akarat segít áthidalni a nehézségeket. Fontos élvezni az alkotást. Múlt évben a topolyai szakkört köszönthettük a köreinkben, ezúttal nagy örömünkre a pacsériakat, a tervek szerint pedig jövőre az óbecseiek jönnek – hallottuk Török Istvántól.

A Szilágyi Gábor szakkört Komáromi Gizella mutatta be:

– Az alkotás öröme jellemezte azt a hat pacséri alkotót, akik 2011. április 15-én képzőművészeti csoportot alapítottak. A csoport felvette a falu szülöttje, Szilágyi Gábor festő nevét, a vezetésére pedig Imrics Halász Ilona nyugalmazott képzőművészet-tanárnőt kérték fel. A festőcsoport a megalakulása után csatlakozott a helyi művelődési egyesülethez, a létszáma pedig hétről hétre gyarapodott. Az első kiállítás kihívásokkal volt teli, bátorság kellett az alkotóknak ahhoz, hogy a lelkük rezdüléseit megmutassák a közönségnek. Miután úgymond megtört a jég, szinte természetessé vált, hogy minden nagyobb eseményen jelen legyenek. A Szilágyi Gábor csoport összejöveteleit kitűnő hangulat, tapasztalatcsere és összetartás jellemzi. Az alkotás mellett céljuk a képzőművészet minél szélesebb körű megismerése – mondta Komáromi Gizella.