2024. március 29., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Kátyon nyert a Spartacus

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a Spartacus a férfi kézilabda Szuperligában. A szabadkai együttes az 5. forduló mérkőzésén 27:22-re nyert Kátyon, a Jugović otthonában. A forduló eredményei: Obilić–Šamot 30:27, Jugović–Spartacus 22:27, Metaloplastika–Sloga 31:26, Partizan–Požarevac 36:28, Rudar–Železničar 21:29, a Mokra Gora–Crvena zvezda mérkőzést november elsején játsszák. Az élcsoport: Železničar 9, Crvena zvezda 8, Spartacus 7, Sloga és Metaloplastika 6 pont stb. A bajnokságban a válogatottmérkőzések miatt kéthetes szünetet tartanak, a következő fordulót november 4-én játsszák.

A Spartacus kosárlabdázónői 31 pontos, 81:50 arányú vereséget szenvedtek Borban a város nevét viselő csapattól az I. liga 3. fordulójában. A többi eredmény: Šumadija–Student 54:89, Vrbas–Radivoj Korać 67:70, Beočin–Partizan 61:93, Šabac–Crvena zvezda 60:112, a Kraljevo–Versec mérkőzés elmaradt. Az élcsoport: Crvena zvezda 6, Partizan és Radivoj Korać 6, … Spartacus 4 pont stb.

Stefan Kostadinović, a Spartacus asztaliteniszezője megnyerte a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség Trófeája nevű versenyt, melyet az országos felnőttranglista keretében is pontoztak. A 25 éves szabadkai versenyző három válogatott asztaliteniszezőt, Popovićot, Petkovot és Katićot legyőzve szerezte meg az első helyet.

A Spartacus ökölvívói az I. liga északi csoportjának 6. fordulójában Újvidéken léptek ringbe a hétvégén. A pionírok mezőnyében Vukašin Drača döntő fölénnyel kapott ki a zombori Stefan Vukovićtól. Az iskolások között Milan Balać döntő fölénnyel verte Ognjen Bukovićot, a Patriote Ökölvívóklub tagját, a fiatalok kategóriájában pedig Veljko Velimirović pontozással 2:1-es győzelmet aratott a Mačva tagja, Lazar Dragičević felett. A kategóriánkénti legjobbak: Stefan Vuković (pionírok, Zombor), Milan Balać (iskolások, Spartacus), Stefan Ristanović (fiatalok, Rokica), Luka Nepergaća (ifik, Kikinda), Stefan Panić (felnőttek, Vukovi sa Drine), Sara Škapik (iskolás lányok, Kikinda) és Ruža Zakić (felnőtt nők, Banat). A versenyen tizenöt vajdasági, két belgrádi és egy szlovéniai klub összesen negyvennégy ökölvívója vett részt, negyvenen a férfiak, négyen a nők mezőnyében léptek kötelek közé.