2024. április 24., szerda
TÓTHFALU

Jól haladnak az akadémia csapatai

A 2011-ben alapított, azóta már a budapesti Ferencvárossal is együttműködő Nyers István Labdarúgó-akadémia – melynek jelenleg több mint ötven igazolt labdarúgója van – három utánpótláscsapattal kezdte el a 2017/2018-as idényt. A nemrégiben UEFA B licencet szerző Benkó Tihamér által irányított U13-as gárda két szoros győzelemmel kezdett (Coerver Academy 1:0, Horgos 1911 2:1), majd Rúzsa Kristófék igazi gólfesztivált rendeztek az oroszlámosi Slavija elleni találkozón, amelyen 17:0-s győzelmet ünnepelhettek. Szombaton rangadót játszottak Adán a második helyezett AFK otthonában, ahol Piontek Andor és Toma Ákos góljaival sikerült 2:2-s döntetlent kiharcolniuk, így jobb gólarányuknak köszönhetően továbbra is vezetik a tabellát a szintén 10 pontos adaiak előtt.

A tordai Rúzsa Iván és a székelykevei Kiss Róbert által vezetett U15-ös csapat is listavezetőként várta a hétvégét a Szabadkai Minőségi Ligában, ahol a fiúk az első hét fordulóban öt győzelmet jegyeztek (a szabadkai Bácskát 15:0-ra verték), egyetlen vereségüket pedig az ötödik játéknapon a szabadkai Spartacus vendégeként szenvedték el. Vasárnap a csapatkapitányi karszalagot viselő Viola Ádám és társai Csantavéren egy lendületes, jó iramú mérkőzésen csak 0:0-s döntetlent játszottak, a szabadkai Arena SU gárdája így beérte őket a táblázat élén. A tóthfaluiak azonban már szerdán javíthatnak, akkor pótolják ugyanis az 1. fordulóban elhalasztott, Csantavér elleni hazai bajnokijukat.

A legidősebbek, a horgosi Veselinov Darko által dirigált U17-es együttes százszázalékos teljesítménnyel, öt győzelemmel és imponáló, 34:4-es gólaránnyal listavezetők a Szabadkai Minőségi Liga serdülőbajnokságában, ahol rajtuk kívül mindössze négy csapat szerepel. Körmöci Márkék a legutóbbi játéknapon Ábrahám Dániel (2), Erdélyi Krisztián és Luka Ivanov góljaival hazai pályán 4:1-re verték a szívósan küzdő Szabadka csapatát. A zöld mezeseknek eddig kitűnő az idegenbeli mérlegük, hiszen Tavankúton 6:0-ra, Újzsedniken 9:2-re, Hajdújáráson pedig 7:1-re tudtak nyerni. A Nyers István Labdarúgó-akadémia vezetői szerint az idei szezonban mindhárom csapatuk számára a bajnoki cím megszerzése a cél.