2024. április 25., csütörtök
JUBILÁL A MADÁCH AMATŐRSZÍNHÁZ

Újra János vitéz

Venczel Valentin rendező irányítása alatt és Klemm Dávid zenei munkatárs közreműködésével a nagybecskereki Madách Amatőrszínház társulata pénteken megtartotta a János vitéz című daljáték új előadásának első próbáját.

Mint ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, a darab összefonódott a 65 éves Madách Amatőrszínház sorsának alakulásával: ugyanis az 1955-ös, első bemutatója után, hazafias mivolta miatt nacionalizmussal bírálták. Ilyen megjegyzések elhangzottak a ’70-es években is, amikor újra színre vitték Nagybecskereken. Most, harmadszorra, nagyszámú színészgárdával, több mint húsz szereplővel készülnek. Együtt lépnek fel a társulat zenei és a drámai előadásainak a szereplői, köztük fiatal színészek is. December 20-a tájára tervezik a bemutatót.

– Egész évben tulajdonképpen erre az eseményre készülünk. Azzal, hogy az év első fele az anyagiak biztosításával telt el. De hála Istennek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően pályázat útján sikerült pénzeszközöket biztosítanunk, hogy ezt az előadást megvalósíthassuk. Díszülést is tartunk, a Madách 65 éves jubileuma kapcsán, nyilatkozta Jenovay Lajos, a Madách Amatőrszínház társulatvezetője.