2024. április 19., péntek

Csak két lány maradt versenyben

Györe László veresége után sorozatban születtek a meglepetések a moszkvai tornán. Előbb az első kiemelt spanyol Pablo Carreno esett ki, azután Filip Krajinović kikapott a litván Ričardas Berankistól, végül a selejtezős kazah Alekszandr Bublik legyőzte a 2. kiemelt spanyol Albert Ramost. Krajinović az első játszmában az első, a másodikban és harmadikban pedig az utolsó játékot veszítette el. Mindkétszer az egyenlítésért adogatott, sikertelenül, amit követően már nem volt lehetőség a javításra.

Viktor Troicki kimondottan gyöngén játszott Stockholmban a német Mischa Zverev ellen. Mindkét játszmában kétszer veszítette el az adogatást. A svéd fővárosban nem történt nagyobb meglepetés, ahogyan Antwerpenben sem.

Nina Stojanović, kisebb meglepetésre, Szucsouban legyőzte a magasabban rangsorolt ausztrál Lizette Cabrerát, és bejutott a 60 ezer dolláros összdíjazású torna elődöntőjébe, amelyben ma a kínai Guo Hanyu lesz az ellenfele. Két hete a tiencsini selejtezőben mérkőztek meg, és a kínai nyert. Az új pontokkal Nina 12 helyet javított, s ha döntős lesz, még 14 pozíciót halad.

Olga Danilović csütörtökön sem fejezte be az 1. forduló meccsét az óbidosi női ITF-tornán. Két szettet lejátszottak a bolgár Julia Terzijszkával, és 1:1-es állásnál sötétedés miatt félbe kellett szakítani a meccset, tegnap pedig a kora délutáni órákban még nem folytatták.