2024. április 25., csütörtök

Veretlenül az új ligában

A Becse 1918 magasan túlszárnyalta a nyáron kitűzött célokat

Tíz év után újra a Szerb Liga vajdasági csoportjában rúghatják a bőrt a Becse 1918 Labdarúgóklub focistái. Az eddig veretlennek bizonyult csapat szerdán nyerte meg zsinórban a tizedik meccsét. Dejan Stanojev az elmúlt idényben még edzőként és klubigazgatóként is dolgozott, de a mostani idénytől már csak klubigazgatóként vesz részt a munkában.

• Az elmúlt idény végén azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az új ligában felkerüljenek a tabella felső részébe. Eddigi veretlenségükkel ezt bőven túlteljesítették. Mi a siker titka?

– Mivel újoncok voltunk ebben a ligában, nem ismertük pontosan a mezőnyt. A szezont megerősödve kezdtük el: jó focistákat és kiváló edzőt hoztunk Óbecsére, ennek köszönhetően kompakt, harmonikus és eredményes csapattá váltunk. Magunk sem hittünk abban, hogy ilyen olajozott lesz az együttműködés, de ha már ilyen jól sikerült, arra fogunk törekedni, hogy továbblépjünk a következő ligába. Nem lesz könnyű, mert nincs olyan nagy különbség a csapatok között, mint ahogy azt a pontállás alapján gondolná az ember. A siker nem vakíthat el bennünket, és nem lazíthatunk, hiszen nehéz meccsek elé nézünk.

• Milyen személyi változások történtek?

– Jó játékosokat válogattunk be a csapatba, és az újak valóban jelentős minőségi javulást hoztak a csapat játékába. Én javasoltam azt, hogy egy fiatal és ambiciózus edzőt keressünk. Jovica Lakićnak nincs túl sok tapasztalata, soha nem vezetett szerb ligás csapatot, ezért némi kockázatot vállaltunk azzal, hogy mellette döntöttünk, de sikerült teljes összhangot teremtenie a csapatban. Három új standard játékosunk és további két fiatal focistánk is van, akik egyelőre kevesebb időt töltenek a pályán, de számítunk rájuk. A fiatal óbecsei Vladan Vorgučint külön kiemelném, ő remekül helytállt az eddigi mérkőzéseken, Ognjen Đuričin pedig, ahogy tavaly, úgy az idén is a legjobb góllövőnk lett – ő januártól a szabadkai Spartacust fogja erősíteni. Örülünk a sikerének.

• Végre kialakult a közönségük, a meccseiken telt ház van Óbecsén.

– Ez is volt a célunk: szerettük volna megtölteni a lelátókat. Hétvégénként ismét focit néznek az óbecseiek, és élvezik a játékunkat.

• Hogyan haladnak a tervezett infrastrukturális beruházásokkal?

– Új padokat helyeztünk ki, és a kerítésfalat is rendbe hoztuk, egy IPA-projekt keretében pedig a klub épületét is szeretnénk felújítani. Úgy tervezzük, hogy a hónap végéig tető kerül a lelátó fölé. Most óriási lelkesedés uralkodik körülöttünk, és ezt ki kell használnunk.

• Milyen ambíciók vannak?

– Sportszerűtlen lenne, ha az eddigi veretlenség és pontelőny fényében azt mondanánk: nem szeretnék elsők lenni és följebb kerülni. Ilyen hittel és remek játékkal jók az esélyeink!