2024. április 18., csütörtök

Patrizia Gucci a Serbia Fashion Week vendége

A világhírű olasz divatházat alapító Guccio Gucci unokája, Patrizia Gucci november 25-e és 28-a között a Serbia Fashion Week vendége lesz, november 26-án pedig bemutatják Gucci.

Egy sikeres dinasztia története című könyvét, amely szerb nyelven 2017-ben jelent meg a Laguna kiadó gondozásában. Patrizia Gucci könyve szüleinek elhallgatott szerelmi történetét tárja elénk a szerző személyes emlékeire, szüleinek összegyűjtött szerelmes leveleire és az édesanyjával folytatott beszélgetésekre, valamint a korábban nem publikált, archív fényképekre támaszkodva. A divat szerelmesei a Gucci-család történetével párhuzamosan betekintést nyerhetnek az 1950-es és ’60-as évek Firenzéjének fényűző világába és a divatbemutatók közegébe, amikor Gucci igényes kidolgozású termékeit előszeretettel kezdik vásárolni a kor ünnepelt sztárjai, például Jackie Kennedy, Liz Taylor, Grace Kelly vagy Peter Sellers.

November 20-a és 26-a között rendezik meg a Serbia Fashion Weeket, amely az utóbbi években a közép-európai divatvilág talán legnagyobb fórumává nőtte ki magát. A divathetet és a szezont november 27-én a Serbia Fashion Awards zárja, ahol számos kategóriában díjazzák majd a divatvilág szakembereit.