2024. március 28., csütörtök

Látogatóban az időseknél

Folytatódik a Vöröskereszt kishegyesi akciója – Hamarosan indul a népkonyhaprogram

Október elseje volt az idősek világnapja, ennek apropóján a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete az egész hónapot az időseknek szentelte. Már beszámoltunk vérnyomás- és vércukorszint-mérő akciójukról, a héten pedig a szervezet aktivistái Kishegyes község idős polgárait látogatják meg otthonukban. Fontányi Andor, a Vöröskereszt községi szervezetének titkára arról számolt be lapunknak, hogy az akcióba az óvodásokat is bevonták.

– Az idősek hónapja egészségügyi felmérésekkel kezdődött, most pedig az idősek látogatására helyeztük a hangsúlyt. A Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény együttműködésével csomagokat készítettünk, amiket az aktivistáink személyesen visznek el az idős polgároknak. Összesen 150 csomagot osztunk szét a község területén, 60-at Kishegyesen, 50-et Bácsfeketehegyen és 40-et Szeghegyen. Az óvodák oly módon is csatlakoztak az akcióhoz, hogy üdvözlőlapokat készítettek, valamint az óvónők néhány ovissal meglátogatják az óvodák nyugdíjas dolgozóit – mondta el Fontányi, majd arról is szólt, hogy az idősek nagyon örülnek ezeknek a látogatásoknak. A tavalyi évben is tartottak ilyen jellegű akciót, és a pozitív visszajelzések miatt döntöttek úgy, hogy idén sem hagyják ki.

– Igazából nem is a csomag a lényeg, hanem maga a látogatás. Idős polgárainknak fontos, hogy gondolunk rájuk, és egy ilyen apró figyelmességgel kifejezzük tiszteletünket irántuk – számolt be a titkár.

Végezetül azt is megtudtuk Fontányitól, hogy megkezdődött a felkészülés a népkonyhaprogramra. Az esetleges érdeklődők október 25-éig jelentkezhetnek a programra. Ezt megtehetik személyesen 8 és 12 óra között a Vöröskereszt irodájában, vagy 063/125-66-93-as telefonszámon érdeklődhetnek. A népkonyhaprogram november elsején fog indulni.l