2024. március 28., csütörtök

Tanítási szünet a Teslában

Cserélik az iskola tetőszerkezetét

Ezen a héten zajlik a Nikola Tesla Általános Iskola tetőcseréje, így zárva van az intézmény kapuja a diákok előtt.

A múlt héten zajlott a Nikola Tesla Általános Iskola udvarának aszfaltozása, ezen a héten a tetőszerkezet cseréje miatt szünetel a tanítás (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A múlt héten zajlott a Nikola Tesla Általános Iskola udvarának aszfaltozása, ezen a héten a tetőszerkezet cseréje miatt szünetel a tanítás (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A tervek szerint hétfőtől a korábban megszokott menetben folytatódik a tanítás. Az igazgató, Vlade Grbić örömét fejezte ki, hogy nyugdíjaztatása előtt néhány hónappal sikerült elérni, hogy a tanintézmény méltán viselheti a község legszebb és legkorszerűbb iskolája címet.

– Abban a kivételes szerencsében volt részünk, hogy az idén jelentős támogatásokhoz juthattunk hozzá az iskolánk felújítására. Korábban már tartományi és községi pályázatoknak, illetve támogatásnak köszönhetően megoldottuk az épület hőszigetelését, és a külső-belső falak új köntöst kaptak. A héten zajló tetőcserét 30 milliós minisztériumi eszközből tudjuk lebonyolítani. Ezzel megszabadulunk az eddigi egyik legnagyobb gondunktól, amit a főépület jelentős hővesztesége okozott, ami miatt szinte lehetetlen volt felfűteni elsősorban a padlástérben helyet kapott termeket. A tartományi titkárság 1,5 millió dinár értékben támogatta a sportpályák és az iskola udvarának újraaszfaltozását. A helyi közösség pedig hozzájárult az ablakcserékkel kapcsolatos pályázatíráshoz – nyilatkozta az iskolaigazgató a napokban, amikor Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sportügyi titkár a községi vezetés kíséretében megtekintette az eddig elvégzett munkálatokat az épületen. A Nikola Tesla iskolában több mint 520 tanuló koptatja a padokat, ebből körülbelül 220-an magyar tannyelvű osztályba járnak.