2024. április 25., csütörtök

Eljött a visszavágók ideje

Györe László, aki a moszkvai 1. fordulóban újabb gyöngyszemet adott hozzá idei pompás sikereinek sorozatához, ma a 2. fordulóban a 26 éves és a ranglistán 209. bosnyák Mirza Bašićtyal játszik. Nem kicsi a tét, hisz újabb 25 pontról és több mint 10 ezer dollárról döntenek. A zentai játékos számára ez egyben alkalom lesz a visszavágóra is, eddigi egyetlen meccsükön ugyanis 2015-ben Wrocławban Bašić győzött. A bosnyák akkor volt pályafutása csúcsán, valamivel később a 109. helyig haladt, Györe viszont ma sokkal jobb teniszező, mint két éve volt.

Bravúrosan rajtolt Moszkvában az idén már öt challengert nyert Filip Krajinović is. A zombori játékos a US Open negyeddöntősét, a fiatal orosz Andrej Rubljovot győzte le, ami idei első, összesen 17. ATP-győzelme, és amivel legalább két hely haladást jegyez a ranglistán. Filipnek az első játszmában egy break kellett, a második rövidítésében pedig 2:5-ről fordított. Következik a litván Ričardas Berankis, aki a rajton Dušan Lajovićot verte. Kétszer már játszottak, 2008-ban egy futuresön és három éve a pekingi selejtezőben is a litván győzött, vagyis Krajinovićnak visszavágás kell a negyeddöntőhöz.

A szerbiai teniszezők jó napját Miljan Zekić, Peđa Krstin, Nina Stojanović és Draginja Vuković győzelmei tették teljesebbé, vereségeket pedig csak a florence-i női ITF-tornán láthattunk, ahol Jovana Jakšić nem jutott túl a nyitókörön, Katarina Jokić pedig a tábláért játszott, de sok lehetett neki két meccs csak néhány óra alatt, és az első játszma 5:5-ös döntetlenje után teljesen visszaesett az újonc amerikai Jada Robinson ellen.

Az antwerpeni 1. fordulóban a spanyol David Ferrer pályafutása 714. győzelmét aratta, amivel az öröklistán feltört a 12. helyre.