2024. március 29., péntek

Továbbra is gond a sofőrhiány

A Subotica-trans utasszállító közvállalat a sofőrhiány ellenére is fenntartja menetrend szerinti járatait

A Subotica-trans utasszállító közvállalatban már 2013 óta gondot jelent a sofőrhiány. A tapasztalt sofőrök közül többen a nyugati országokba költöznek a magasabb életszínvonal reményében. Virág Szabolcs, a Subotica-trans elektronikus megfizettetési rendszerének koordinátora a sofőrhiányról a következőket mondta el lapunknak:

A városi és peremvárosi járatok prioritást élveznek (Fotó: Gergely Árpád)

A városi és peremvárosi járatok prioritást élveznek (Fotó: Gergely Árpád)

– Az elmúlt négy évben a sofőrállományunk egyharmada kicserélődött, mondhatni nem múlt el hónap, hogy egy-egy sofőr ne hagyta volna el a vállalatot, mert családjával külföldre költözött és ott kapott állást a szakmájában. A külföldi bérekkel sajnos nem tudjuk felvenni a versenyt, ugyanakkor nem ülünk tétlenül a probléma orvoslását illetően. A munkatörvény engedélyezi a nyugdíjasok foglalkoztatását, ennek köszönhetően jelenleg is foglalkoztatunk néhány nyugdíjas buszsofőrt. A kiírt pályázatra jelentkeztek olyan jelöltek, akik nem rendelkeztek D kategóriás jogosítvánnyal, amennyiben a jelölt megfelelt az egyéb feltételeknek, a vállalat kifizette a vizsga és a képzés költségét. Azokkal a jelöltekkel, akiknek a vállalat fizette a D kategóriás jogosítvány megszerzését, aláírtunk egy szerződést, amely értelmében az említett dolgozó ezért cserébe két évig köteles a vállalatban dolgozni – mondta Virág Szabolcs.

SZABADKA–BUDAPEST JÁRAT

Pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik a Szabadka–Szeged–Kecskemét–Budapest járat (Fotó: Gergely Árpád)

A Subotica-trans október 6-tól új nemzetközi menetrend szerinti járatot vezetett be a külföldön tanuló egyetemistáknak, valamint a kecskeméti autógyárban dolgozók részére. A járat Szabadka–Budapest vonalon közlekedik Szeged és Kecskemét érintésével. A busz pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik. Szabadkáról az autóbusz-pályaudvarról reggel hétkor indul, 8 óra körül van Szegeden, 9.30-kor Kecskeméten és 11-kor Budapestre érkezik. Budapestről vissza 16 órakor indul a busz, 17.20-kor Kecskemétről folytatja útját, Szegedről pedig 18.40-kor indul vissza Szabadkára, a várható érkezése a szabadkai autóbusz-pályaudvarra 20 óra 10 perc. A buszjegyért Szabadkáról Szegedig 460 dinárt, Kecskemétig 860 dinárt, Budapestig pedig 1800 dinárt kell fizetni egy irányban. Gyermekeknek 6–12 éves korig félárat kell fizetniük, a diákoknak és egyetemistáknak 30 százalékos, a nyugdíjasoknak pedig 25 százalékos a kedvezmény.

Beszélgetőtársunktól azt is megtudtuk, hogy százhatvan járművezetője van a Subotica-transnak, de még tizenöt-húsz sofőrre lenne szükségük a zökkenőmentes közlekedés érdekében.

A Subotica-transban 2013 óta gondot jelent a sofőrhiány (Fotó: Gergely Árpád)

A Subotica-transban 2013 óta gondot jelent a sofőrhiány (Fotó: Gergely Árpád)

– A buszsofőrök már egy ideje hat-egyes turnusokban dolgoznak, ami azt jelenti, hogy hat napot dolgoznak, egyet pedig szabadok és ez megerőltető munkatempó. Sokat túlóráznak, a túlórák egy részét kifizetjük, a másik részét pedig szabadnap formájában használhatják ki a sofőrök idényen kívül, júliusban és augusztusban, ugyanis szeptembertől már a diákok is utaznak, a kora tavaszi időszakban pedig ehhez társulnak az osztálykirándulások is – mondta a koordinátor.

Virág Szabolcs (Fotó: Gergely Árpád)

Virág Szabolcs (Fotó: Gergely Árpád)

Elsőbbséget élveznek a városi és peremvárosi járataik, elsődleges szempont, hogy eleget tegyenek kötelezettségeiknek a város és a polgárok felé, a turistabuszok pedig kizárólag szabad kapacitás esetén közlekednek. Virág Szabolcs lapunknak elmondta azt is, hogy kezdetben csak Szabadkán és Újvidéken küzdöttek sofőrhiánnyal az utasszállító vállalatok, de most már Belgrádban és Dél-Szerbiában is gondot jelent a munkaerőhiány. A bérek a törvény által vannak szabályozva és a törvénnyel összhangban tudják kifizetni a sofőröket, nincs lehetőség pénzügyileg stimulálni a munkavállalókat.