2024. április 24., szerda

Cicos Macos de la Ajvaros

Bácskossuthfalviak az ajvárfőző verseny döntőjében

Nagy érdeklődés övezte a Topolya községet, illetve annak idegenforgalmi szervezetét képviselő bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ csapatát a sokobanjai ajvárfőző verseny hétvégi döntőjében.

Mint ismeretes, a bácskossuthfalvi Rezeda asszonykórus – vagyis a Cicos Macos de la Ajvaros – a topolyai elődöntőben elért sikerével szerzett jogot a finisben való részvételre, ahol ezúttal a résztvevő 30 csapat közül a Magyarkanizsa községbeli Velebit falu küldöttsége diadalmaskodott. Gogolyák Gabriellától, az Ady Endre MK elnök asszonyától megtudtuk, hogy ők vehették át az egyik legszebb, legtartalmasabb standnak járó díjat, illetve az övék volt a rendezvény legeredetibb csapatmegnevezése.

– Nagy népszerűségre tett szert a viseletünk. Én magam jászsági nagy ünnepiben voltam, de a fesztiválozók megismerhették a sárközi és a rábaközi asszonyi ruházatot is. Folyamatosan fényképeztek bennünket. Szinte pillanatok alatt elfogytak a magunkkal vitt édességek, és népszerűek voltak a mi helyi és környékbeli termelőink tejből-húsból készült bácskai ízei, illetve a minőségi pálinkák is. A járókelőknek Topolya turisztikai brosúráját, illetve régi bácskossuthfalvi képeslapok másolatát osztogattuk – mondta el Gogolyák Gabriella, aki elárulta azt is, hogy a rendezvényen való részvételt Topolya község és annak idegenforgalmi szervezete mellett a bácskossuthfalvi helyi közösség, illetve az Ady Endre Művelődési Központ tette lehetővé.