2024. április 19., péntek

Gyűlöletkeltő falfirkák Nagybecskereken

Gyűlöletkeltő falfirkák jelentek meg kedden reggel az egyik nagybecskereki ház kapuján. Miodrag Delić Emil Gavrilo 39/a alatti házára ismeretlen személyek fekete színű autólakkal magyarellenes üzeneteket írtak. Az esetről értesítették a rendőrséget.

Miodrag Delić felesége magyar, de mint mondja, a nemzetisége miatt eddig soha semmilyen problémájuk nem származott. Családja különben is csendes, visszahúzódó, ezért nem érti, hogy ki sértegeti a lányaikat, akik egyébként kiváló sportolók és jó tanulók. Ugyanakkor azt sem érti, hogy miért választották éppen az ő házukat a gyalázkodó falfirkák írásának a helyére.

Szerinte a huligánok, ha ilyesmire szánják magukat, akkor válogatás nélkül teszik azt. Ezúttal viszont a város központjában levő utcában, amelyben főleg idősebb nyugdíjas emberek élnek, éppen az ő házát jelölték ki célpontul.

Ezért úgy gondolja, hogy mégsem véletlenül választották az ő házukat. Annak ellenére nem tudja, hogy mi lehetett a vandál cselekedetnek az indítéka. A történet igencsak felzaklatta a családot.

Miután a házban élők észrevették a sértő üzeneteket a ház kapuján és kerítésén, jelentették a rendőrségnek, azok elvégezték a helyszínelést. Egyelőre nincs hivatalos közlemény az esetről.

A szomszédságban élők csak jót mondanak a családról, ezért szintén meglepetten vették tudomásul a történteket.