2024. április 25., csütörtök

Ünnepeltek a palicsi nyugdíjasok

Pénteken ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a palicsi nyugdíjasok szervezete.

A Szederinda fellépése (kép: Seregély Orsolya)

A Szederinda fellépése (kép: Seregély Orsolya)

A nyugdíjasok szervezetének mintegy 200 tagja van, ők közös kirándulásokra járnak, kulturális programokban is részt vesznek. Tot- Lučić Slavica, a nyugdíjas-szervezet elnöke szólt a gazdag, sokrétű  tevékenységükről, és köszönetet mondott valamennyi támogatónak. Dobó Márta, a helyi közösség elnöke elismerően szólt a nyugdíjas-egyesület munkájáról, és azt is hangsúlyozta, hogy Palics nemcsak az időseké, hanem a fiataloké is, hiszen mindenki együtt van jelen a településen és együtt tevékenykedik, ami az esti művelődési programon is érezhető volt.

A színes, hangulatos ünnepi műsorban fellépett a palicsi Szederinda kórus, de a környező településekről is voltak fellépők, hisz a palicsi nyugdíjas-egyesület jó kapcsolatokat ápol más szervezetekkel. Az ünnepségen emléklapokat ajándékoztak azoknak, akik hozzájárultak a nyugdíjas-szervezet munkásságához és töretlen sikeréhez.
A vendégek megtekinthették azoknak a fiatal, vajdasági alkotóknak a kiállítását is, akik részt vettek a szeptember 22–24. között megrendezett művésztelepen.

– A fő motívum a táj, a nád és a víz volt, hiszen a Palicsi-tó melletti táj megihlette a művészeket – tudhattuk meg Pesti Emma képzőművésztől.