2024. április 25., csütörtök

Segítséget kér a Mara

Októberben három helyszínre látogat el a társulat – Anyagi gondokkal küzd a topolyai amatőr színház

A topolyai Mara Amatőr Színház az idén februárban mutatta be a Szántó Armand és Szécsén Mihály műve alapján készült Paprikáscsirke című előadását.

A telt házas premiert követően Vajdaság számos településén előadták a darabot, sőt két alkalommal Magyarországon is vendégszerepeltek. A könnyed előadást mindenhol nagy örömmel fogadta a kikapcsolódásra áhítozó közönség. A darabot, amelyet a társulat korábban színészként tevékenykedő tagjai, Bogárdi Vörös Emese és Bogárdi Zsolt rendezték, október folyamán ismét több vajdasági településen tekinthetik meg az érdeklődők. Szombaton, október 14-én 19 órai kezdettel az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben áll színpadra a társulat. Másnap, 15-én, vasárnap a csantavéri színházban vendégszerepel a Mara. Az előadás 19 órakor kezdődik. A belépődíj mindkét előadás esetében 200 dinár. Október 20-án, pénteken a nyugat-bácskai Bezdánba látogat a csoport.

A társulattal kapcsolatban ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy komoly anyagi gondokkal küzd, így kérdésessé vált a következő darab elkészítése. A Marában hagyomány, hogy hivatásos színészeket kérnek fel előadásaik megrendezésére. Ettől a hagyománytól a Paprikáscsirke esetében tértek el első ízben, pénzhiány miatt. Most ugyanez a helyzet állt elő, és az is megtörténhet, hogy az idén tizenöt éves társulat következő bemutatójára többet kell várni, mint a korábbiakban. Ennek elkerülése céljából a Mara Amatőr Színház és a tagok felhívást tettek közzé a legismertebb közösségi oldalon, miszerint várják olyan magánszemélyek, illetve vállalkozók jelentkezését, akik hajlandóak lennének támogatni a társulatot. A felhívásban az áll, hogy elsősorban anyagi segítségre van szükségük, amelynek segítségével biztosítani tudnák egy professzionális rendező tiszteletdíját és utazási költségeit, illetve az előadás egyéb kiadásait (díszlet, jelmezek, kellékek), de természetesen más jellegű támogatást is örömmel fogadnak. Az érdeklődők jelentkezhetnek a Mara Facebook-oldalán vagy e-mailben a maraamatorszinhaz@gmail.com címen.