2024. március 28., csütörtök

Bálozásból karácsonyi csomag

A Segítsük Egymást, Vajdaság rendezvényei

Nemzetközi jótékonysági szüreti bált szervezett nemrégen a martonosi Tandari-tanyán a magyarkanizsai Segítsük Egymást, Vajdaság civil szervezet. A bált azzal a céllal szervezték meg, hogy a bevételből a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyi csomagot kapjanak.

Budincsevity Angéla, az egyesület elnöke közölte, hogy a bálon Mercy Erzsike – Hegedűs Erzsébet, Yanni és Lovay László népdalénekes és a Vajdasági Csavargók együttes lépett föl, remek hangulatot varázsolva a bálterembe.

A bálozók, baráti társaságok nagyon sok településről érkeztek: Zalaegerszegről, Jászdózsáról, Egerből, Monorról, Sárbogárdról, Budapestről, Orosházáról, Nagykanizsáról és Csödéről. Vajdaságból Bogarasról, Zentáról, Martonosról, Horgosról és Magyarkanizsáról voltak résztvevői a bálnak.

Az elnök asszony köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részvételükkel, föllépésükkel vagy tombolaajándékukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és ezáltal a hátrányos helyzetű gyerekek megajándékozásához.

A Segítsük Egymást, Vajdaság pályázatok útján is igyekszik támogatáshoz jutni a gyerekek érdekében. Kilenc pályázatból ötöt nyert meg a szervezet, és egy EU-s pályázatot partnerként. A tartományi titkárságnál nyert három pályázatból kettő táborszervezést szolgált, egy pedig multifunkcionális nyomtató vásárlását. Magyarkanizsai támogatásból hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek tábort.

A szervezet vezetője a napokban írt alá szerződést a környezetvédelmi minisztérium pályázatán nyert támogatás fölhasználásáról, három hónapos időszakra. Ez faültetést, konferenciaszervezést, kampánytevékenységet és ökotábort foglal magában.