2024. április 25., csütörtök

Troicki megtáltosodott

Viktor Troickinak esélye sem volt Jo-Wilfried Tsongával szemben (Fotó: Beta/AP)

Viktor Troicki (Fotó: Beta/AP)

Nagy meglepetés, hogy az utóbbi hónapokban gyöngén szerepelő, ezért a ranglistán jócskán lecsúszó Viktor Troicki nyolcaddöntős lett a sanghaji 1000-es mestertornán. A valaha 12. helyezett szerb, aki időközben kibukott az 50-ből, a kanadai Denis Shapovalov után az osztrák Dominic Thiemet is legyőzte, ami idei legjobb eredménye. A negyeddöntőért Viktor ellenfele John Isner volt, a statisztika pedig azt mutatja, hogy a szerb 4:3 arányban vezet.

Ugyanott Rafael Nadal a második akadályt is vette, és versenyben van a kínai torna első serlegéért. Nadal Sanghajon kívül az 1000-es tornákon még nem nyert, Miamiban és a párizsi teremtornán sem. Legnagyobb riválisa Roger Federer marad, mivel a fiatal Alexander Zverevet Juan Martín del Potro búcsúztatta.

Negyeddöntős a portugáliai Óbidos 25 ezres összdíjazású női ITF-tornáján a 16 éves Olga Danilović, mivel könnyedén nyert az olasz Alice Matteucci ellen. Olga valószínűleg a negyeddöntőben is olasszal, a 3. kiemelt Georgia Bresciával mérkőzik, akinek előbb nyernie kell az orosz Anna Pribilova ellen.