2024. március 29., péntek

A Barcelona elleni mérkőzés nem politikai tiltakozás

Szombat este az FC Barcelona elleni rangadó nem egy politikai tiltakozás lesz - fogalmazott Enrique Cerezo, az Atlético Madrid labdarúgóklubjának elnöke.

"Olyan mérkőzést szeretnék látni a Barcelona ellen, amely ugyanolyan sportszerű szellemben zajlik, mint mindig is szokott. A szombati egy futballmérkőzés lesz, nem egy politikai demonstráció" - nyilatkozta az Atlético első embere annak kapcsán, hogy a klub szurkolóinak egy csoportja azt kérte a mérkőzésre kilátogató drukkerektől, minél több spanyol zászló tűnjön fel a Wanda Metropolitano Stadionban.

A két csapat nem tudott megegyezni a jegyek elosztásáról, így vendégszurkolók nem lesznek jelen az összecsapáson, ennek következtében pedig a szövetség nem minősítette magas kockázatú eseménynek az összecsapást.

A barcelonai együttes először látogat a fővárosba azóta, hogy Katalóniában október 1-jén megtartották a függetlenségi népszavazást, amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és amelyet rendőrségi fellépéssel is megpróbáltak megakadályozni. A katalán egészségügyi szolgálat szerint 844 sérültet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült. A szavazás estéjén a gránátvörös-kékek a Las Palmast fogadták, és bár először halasztást kértek, a spanyol szövetség nem engedélyezte ezt, így biztonsági okokból végül zárt kapuk mögött játszották le a találkozót.

A tabellán negyedik Atlético és az éllovas Barcelona rangadója szombat este 20.45-kor kezdődik.