2024. március 28., csütörtök

Nagy hangsúly a sportlétesítményeken

Újabb – rekortánburkolattal felújított – sportpályát adtak át

Bogdan Laban polgármester csütörtökön átadta rendeltetésének a Május elseje utcában található, rekortánburkolattal felújított, sportpályát. Az eseményen részt vett még Horvát Tímea alpolgármester, Nemanja Simović, a városi tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja, Tót Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója, valamint Predrag Radivojević, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója.

A felújított sportpálya (Fotó: Gergely Árpád)

A felújított sportpálya (Fotó: Gergely Árpád)

– Az utóbbi tíz napban már a második felújított sportpálya kerül átadásra. Rekortánburkolattal vonták be a Jovan Mikić Általános Iskola sportpályája után a Május elseje utcában lévő sportpályát is. Anyagiaktól függően újítjuk fel a sportpályákat. Május elsejéig felújításra kerül a palicsi sportpálya is, hogy már felújítva várja majáliskor a sportkedvelőket. A Május elseje utcában lévő sportpálya felújításának költsége másfél millió dinár, és teljes egészében Szabadka város finanszírozta – mondta Bogdan Laban.

Horvát Tímea elmondta, hogy a város nagy hangsúlyt fektet a sportlétesítményekre, hiszen a sportpályák felújításán kívül a közeljövőben várható a Sportcsarnok szellőzőberendezésének megépítése is. Mint az alpolgármester hangsúlyozta, a város csütörtökön kiírta a közbeszerzést a szellőzőberendezés megépítésére. A szellőzőberendezés megépítésének köszönhetően a sportcsarnokban nemzetközi sporttalálkozókat szervezhetnek.