2024. április 25., csütörtök

A csillagból kör lesz

Óbecsén megkezdődött a Dositej utca felújítása, és várhatóan még az idén belevágnak a Csillag tér átépítésébe is

Óbecse főterének átépítése után hétfőn a központ egyik forgalmas és szűk utcájának a felújítását kezdte meg a kivitelező: a szűk és forgalmas Dositej utcáét, ahol két iskola és a posta is van.

Január elejéig nem lehet közlekedni a Dositej utcában (Fotó: Fehér Rózsa)

Január elejéig nem lehet közlekedni a Dositej utcában (Fotó: Fehér Rózsa)

A tervek szerint januárra új, 3 méter széles úttestet, járdákat és kijelölt parkolóhelyeket kap, valamint lecserélik a közvilágítást is. A Dositej utca csaknem 39 millió dinárba kerülő felújítását teljes egészében a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozza. Ezekkel a munkálatokkal egyidejűleg az elavult távhő- és vízvezetékcsöveket is lecserélik – az előbbire 14,5, az utóbbira 1,5 millió dinárt kell fordítani a községi kasszából. A Dositej utca felújítását várhatóan januárban fejezik be, így addig nem lehet járművel behajtani ebbe az egyirányú utcába.
A Dositej utca után a szűkebb központ egy másik kritikus közlekedési csomópontja, a Csillag tér kerül sorra. A nehezen áttekinthető, forgalmas térbe öt utca – köztük a Dositej utca – torkollik, ezért a biztonságosabb közlekedés érdekében a Csillag teret is teljesen átépítik. A várhatóan még az idén elkezdődő munkálatokra ugyancsak a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosít 25,2 millió dinárt. A tér helyén körforgalmi csomópont épül majd.
Dragan Tošić polgármester arról is beszámolt, hogy a Zöldfás utca Újvidéi utca és a Tisza-parti Szálloda közötti részén hamarosan megkezdődik a régi járdák felújítása is. Ehhez a Gazdasági Minisztériumtól kapott hatmillió dináros támogatást az önkormányzat.